thedo

The Dø – najnovija muzička poslastica T-Mobile Inmusica

The Dø su šarmantan francusko-finski indie pop dvojac čiji je poseban stil rezultat mešavine raznovrsnih muzičkih žanrova poput rocka, avangardnog noisea, freak folka, hip-hopa, jazza i klasične muzike. Iako su na pop sceni poznati kao gmuzičko ime u usponu,The Dø iza sebe imaju već dva sjajna albuma, a njihov najnoviji materijal s „Both Way Open Jaws“, imaćete priliku čuti na šestom izdanju T-Mobile INmusic festivala.

Povezana vest:  Džastin Biber snimio kantri numeru

Olivia Merilahti i Dan Levy upoznali su se 2005. na snimanju soundtracka za francuski film „Empire of the Wolves“, nakon čega su nastavili da surađujui na filmu, savremenom plesu i pozorištu. Uprkos tome što su odrasli s različitim muzičkim uticajima – Olivia slušajući Nirvanu, post-punk i hip-hop, a Levy free jazz i Bartóka, uspeli su pronaći savršen zajednički muzički jezik, što je 2008. rezultiralo njihovim prvim albumom „A Mouthful“. Ocenjen kao zabavan i ambiciozan eksperiment, koji se može usporediti s muzikom Cardigansa, Blonde Redhead, Lykke Li i Björk, album je jako brzo prepoznat među francuskom publikom i kritikom te već u prvoj nedelji dospeva na prvo mesto francuskih top lista.

Povezana vest:  Pop pevačici Anastasiji ponovo dijagnostikovan rak dojke

Njihov drugi album, „Both Way Open Jaws“, izašao je u martu 2011. Kao i njegov prethodnik, i ovaj album obiluje pesmama s melodijama koje variraju od smirujućih i romantičnih do snažnih i razigranih, pri čemu su Olivijine izuzetne vokalne sposobnosti njihova najupečatljivija karakteristika.

The Dø su osim po izuzetnom muzičkom talentu, poznati i po svojim eksplozivnim i harizmatičnim nastupima koji publiku neretko ostavljaju bez daha, a izuzetak neće biti ni njihova svirka na T-Mobile INmusicu. Duo će u Zagrebu nastupiti u sklopu programa predstavljanja novih evropskih bendova, u saradnji s Francuskim institutom koji pomaže u organizaciji njihovog gostovanja.

Povezana vest:  Božo Vrećo objavio spot "Dragi"