Amy_Winehouse_-_press_shot_2011

Mobi uz Ejmi u Beogradu

Američki muzičar Mobi (Moby) nastupiće uz englesku kantautorku Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) 18. juna na prostoru Donjeg grada Beogradske tvrđave, saopštio je danas organizator „Avalon produkcija“.
Mobi je nedavno objavio maksi singl sa tri nove pesme koje se mogu besplatno preuzeti sa njegovog sajta Moby.com, a ovo izdanje prethodi njegovom desetom studijskom albumu „Destroyed“, čiji je izlazak najavljen za 16. maj.
Pravim imenom Ričard Melvil Hol (Rićard Melville Hall), multiinstrumentalista Mobi se proslavio petim albumom „Play“ (1999) sa koga su bili svetski hitovi „Porcelain“, „Natural Blues“ i „Why Does My Heart Feel So Bad?“.
Iako je ponovio uspeh sledećim CD-om „18“ (2002), Mobijevi sledeći albumi „Hotel“ (2005), „Last Night“ (2008) i „Wait for Me“ (2009), naišli su na nešto slabiji prijem.
„Mobi ovog leta u Beograd dolazi sa preko 20 miliona prodatih albuma iza sebe i saradnjom sa imenima kao što su Dejvid Bouvi (David Bowie), ‘Daft pank’ (Punk), ‘Metalika’ (Metallica)… Iza sebe ima preko 3.000 održanih koncerata na kojima svira klavijature, gitaru i bubnjeve“, navodi „Avalon“.
Prethodno u Srbiji Mobi je bio 2009. godine na novosadskom festivalu „Egzit“ (Exit), a u Beogradu je nastupao 1996. godine u klubu „Industrija“. Organizatori su najavili da će Mobi na turneji po Evropi sa Vajnhausovom podeliti binu u Beogradu i 22. juna u Atini.

Povezana vest:  Paul Kalkbrenner na Exitu snimio specijalan spot, video-dnevnik vraćanja normalnom životu