ZeneKese002

Ženekese besplatno na EXIT etiketi

Novi album beogradskog benda ŽeneKese pod imenom Rado bih te sreo biće objavljen na sajtu exitmusic.tv u četvrtak, 31. marta, i i svim posetiocima ovog sajta biće dostupan za besplatno preuzimanje.

ŽeneKese, petočlani rok bend iz Beograda, nastao je 2004. godine. Karakteristični po energičnim živim nastupima, koncertno su aktivni od 2006. godine, nastupajući po klubovima u zemlji i regionu, kao i na mnogobrojnim festivalima ( EXIT, ART & Music Pula, Jelen Fest, Belef, Hangfoglalás Music Review…). Prvo zvanično izdanje benda bilo je kompilacija novih srpskih bendova „Zdravozdravozdravo“ u izdanju Kultur Akt-a 2008. Naredne godine ŽeneKese izdaju istoimeni debi album za kuću Odličan Hrčak. na kome se nalaze stvari poput Hajdemo u disko, Zavijam, Bez tebe, Zamka za Karsona, poznate sa radio talasa. Pesma Šta bi bilo kada bih ti dao sve sto imam proglašena je za singl godine na listi Pop Mašine Radija B92.
Rado bih te sreo, novi je album beogradske petorke. Izdanje, znatno kraće od prethodnog, u trajanju od 30 minuta, sadrži devet pesama karakterističnog zvuka. Uhvaćen aktuelni trenutak u razvoju benda, može se videti i u spotu za prvi singl, pesmu Bordžija. Od 31. marta album je dostupan za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.tv, a CD izdanje, koje je izdala izdavačka kuća Odličan Hrčak, može da se kupi u prodavnicama od sredine marta.

Povezana vest:  Fanovi stalno iznenađuju bend The Wanted