share_logo

Od sutra u Beogradu Šer konferencija

Prva međunarodna „Šer“ (Share) konferencija, koja okuplja predstavnike internet i društvenog aktivizma, umetnike novih medija i elektronske muzičare, biće održana od sutra do 9. aprila u Beogradu, u organizaciji Fondacije „Stejt of Egzit“ (State of Exit).

Urednik noćnog programa „Šera“ Bojan Čizmić rekao je danas na konferenciji za novinare da će festival na nekoliko lokacija ugostiti brojne izvođače, kao što su „Metronomi“ (Metronomy) i britanski muzičar Trikija (Tricky), koji nastupaju 8. aprila na centralnoj lokaciji, u Velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB).

Povezana vest:  Željko Joksimović - sve je spremno za spektakl

Organizatori su ranije najavili gostovanja u muzičkom delu „Šera“ dabstep dua ‘King Midas saund’ (Sound) u DOB-u, haus izvođača Ajsoli (Isolee-a) na (splavu) „20/44“, Džeži Bija (Jažie B), osnivača grupe „Soul II Soul“, u klubu ‘Plastik’, Aleksa Smouka (Alex Smoke) u

klubu „Tjub“ i didžej projekta „Motor siti dram ensembl“ (City Drum Ensemble) na splavu „20/44“.

Povezana vest:  MTV BAND 2012 POWERED BY RAY BAN ODABRAO NAJBOLJE - TRASH CANDY, THE ORANGE STRIPS I IGNOR

Potvrđeni su i nastupi izvođača elektronske muzike Džoša Vinka (Josh Wink) i dramen’bejs producenta Sab Fokusa (Sub Focus), zatim Martineza, Metjua Hoga (Matthew Hoaga), Ejtbič aka Najtvejv (8bitć aka Nightwave), Šato flajta (Ćateau Flight), kao i beogradskog alternativnog trija „Petrol“ i slovenačkog kolektiva „Tetkine radosti“.

Kako je najavljeno, u okviru dnevnog programa „Šera“ posetioce u DOB-u očekuju predavanja, paneli i radionice čiji će učesnici biti stručnjaci, kao što su Guglov (Google) softverski inženjer Rejf (Rafe) Kaplan i direktor „Krajsis maping“ (Crisis Mapping) mreže pri organizaciji „Ushahidi“ Patrik Majer (Patrick Meier).

Povezana vest:  Mimi Mercedez predstavila atraktivan spot za „Tik Tak“

Na „Šeru“ će učestvovati i suosnivač dobrovoljnog udruženja za mapiranje u realnom vremenu „Stendbaj task fors“ (Standby Task Force) Jaroslav Valuh (Valuć), američki pisac naučne fantastike Brus Sterling (Bruce Sterling) i drugi.