darkwoodi_plakat_(RGB)FIN-2009

Exit Label s ponosom predstavlja: novi singl Darkwood Dub feat. Bisera Veletanlić, „Nešto sasvim izvesno“

Danas je u Klubu Doma Omladine premijerno predstavljen novi singl i spot grupe Darkwood Dub u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić,”Nešto sasvim izvesno”, a koji je od danas dostupan za besplatno preuzimanje na sajtu Exitmusic.tv. Na promociji ekskluzivno je prikazan i spot za ovaj singl, toliko svež da se još puši i koji je pravo iz montaže donesen u Klub Doma Omladine. Spot će svi obožavatelji beogradskog benda, kao i Bisere Veletanlić, moći da pogledaju na zvaničnom Youtube kanalu Exit festivala već sutra.

Promocija singla “Nešto sasvim izvesno” samo je šlagvort za buduću saradnju Exit etikete i grupe Darkwood Dub. Bend će krajem juna svoj novi album objaviti upravo na Exit Label-u, te će svi posetioci sajta exitmusic.tv moći besplatno da ga preuzmu na ovoj adresi! Novi album “Darkvuda” moći će i da se kupi u izdanju kuće Odličan hrčak za one koji žele da upotpune svoju CD kolekciju jednog od najvećih beogradskih bendova svih vremena.

Povezana vest:  Rijana i Kris Braun su sve bolji prijatelji

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentisao, fuzionišući rege i dab sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. Do izdanja prvog albuma Paramparčad (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima. Drugi album U nedogled (B92, 1996) doneo je dalji razvoj u kombinovanju različitih muzičkih struktura, kao i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici, i po prvi put uključuje savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda. Album je proglašen za najbolji album 1996. godine od gotovo svih muzičkih kritičara. Naredne godine Darkwood Dub pravi muziku za pozorišnu predstavu Trainspotting, u režiji Đorđa Marjanovića, koja se, zajedno sa nekoliko remiksa pesama grupe od strane različitih autora plesne muzike, pojavljuje na izdanju Darkwood Dub (B92, 1997). Muzika sa ovog izdanja ima izrazito plesni karakter, pod uticajem tada svežeg drum ‘n’ bass pravca. Naredni album grupe Elektropionir (B92, 1999), lansirao je favorite beogradske alternative u mejnstrim, sa čak četiri veoma uspešna singla. Tokom naredne dve godine, bend je intenzivno svirao po Srbiji, ali i po svim zemljama bivše Jugoslavije, istovremeno oformljujući sopstveni tonski studio pod imenom Elektropionir. Život počinje u tridesetoj (B92), album grupe objavljen 2002, bio je najprodavanji album godine, a ujedno je bio proglašen i za najbolji album godine od strane muzičke kritike. 2004. godine izlazi album O danima (B92), posle kojeg sledi još jedna uspešna turneja po zemljama bivše Jugoslavije, Švajcarskoj, Austriji i Holandiji. Nakon rekonstrukcije studija Elektropionir, bend je 10. novembra 2008. objavio sedmi album pod nazivom Jedinstvo (B92). Od 31. decembra 2008. grupi se kao stalni član pridružuje cenjeni i proslavljeni klavijaturista Vasil Hadžimanov. Tokom 2009. i 2010, promovišući album „Jedinstvo“, Darkwood Dub je nastupao u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Austriji, i završio snimanje novog, koji će krajem juna biti objavljen na online etiketi Exit Label, kao i u izdanju kuće „Odličan hrčak“.

Povezana vest:  Uspeh Lejdi Gage na modnoj pisti u Parizu