danijela_martinovic

Danijela Martinović 27. aprila promoviše novi album “Unikat“

Deseti jubilarni album poznate Splićanke nosi naziv „Unikat“ i predstavlja idealan spoj kreativnosti vrhunskih muzičara koji su učestvovali u njegovom stvaranju. Na njemu se nalaze pesme Geronima, Antonije Šole, Miroljuba Aranđelovića Kemiša, Jadranke Kristof kao i dueti sa Halidom Bešlićem i Arsenom Dedićem. Kao muzički producent i supervizor albuma potpisan je Danijelin poslovni, ali i životni partner – Petar Grašo.
Nakon uspešne promocije u Hrvatskoj i Sloveniji, Danijeline nove pesme ubrzo su zaživele na pomenutim prostorima, dok će se album „Unikat“ pojaviti na srpskom tržištu, u izdanju „City records“-a, odmah nakon beogradske promocije.
Publika pamti Danijelu kao jednu od pevačica čuvene grupe „Magazin“ sa kojom je nastupala na izboru za pesmu Evrovizije i osvojila šeto mesto. Nakon napuštanja grupe Danijela je i samostalno predstavljala Hrvtasku na ovom takmičenju sa pesmom Tončija Huljića „Neka mi ne svane“ sa kojom je osvojila peto mesto! Album „Neka mi ne svane“ prodat je u preko 100.000 primeraka, a naredni „I po svijetlu i po mraku“ u preko 45.000 primeraka za nepunih mesec dana – čime je Danijela postala najtiražniji izvođač kako u Hrvatskoj, tako i u Sloveniji. U Makedoniji je 1999. godine proglašena za izvođača godine, kada je i održala pet uzastopnih koncerata u skopljanskoj Univerzalnoj dvorani. Poslednji put predstavila se Srbiji 2001. godine na promociji albuma „Pleši samnom“. Njen duet sa Kemalom Montenom „Ovako ne mogu dalje“ koji se nalazi na ovom albumu dostigao je veliki uspeh, upravo kao i pesma „Da je slađe zaspati“ sa albuma „To malo ljubavi“.

Povezana vest:  Mirna, Nevena i Sara na Eurosongu