Beyonce kraljica večeri
 
beyonce_single_ladiesNa 52. dodeli nagrada Grammy održanoj u nedelju u Los Angelesu dominirale su pevačice – Beyonce je osvojila čak šest Grammya, najviše do sada za jednog ženskog izvođača u jednoj noći, a 20-godišnja country-pop zvezda Taylor Swift četiri, uključujući i najprestižniju Grammy nagradu za album godine, dok je Lady Gaga nagrađena s dva Grammya.
Taylor Swift zapanjila je publiku Staples
Centra osvojivši zadnji Grammy večeri sa svojim hit albumom „Fearless“, proglašenim albumom godine.
-O Bože. Moja porodica će poludeti, otac i mlađi brat će biti van sebe u našoj dnevnoj sobi. Ovo je za mog tatu i sve one trenutke kada mi je govorio da mogu da učinim sve što poželim – rekla je Swift, gubeći dah od uzbuđenja.
Među brojnim nastupima na tri i po časovnoj dodeli nagrada, publiku u dvorani najviše je oduševilo izvođenje Eminema, Lil Waynea i Drakea u novoj rap pesmi „Forever“, često prekrivana ‘beep-ovima’ zbog eksplicitnog rečnika.
Beyonce je osvojila šest Grammya, uključujući i za najbolju žensku pop vokalno izvođenje za „Halo“, i za pesmu godine „Single Ladies (Put Ring on It)“. Pripala joj je i nagrada kao koautoru teksta te pesme.
Primajući nagradu za najbolju žensku pop vokalno izvođenje Beyonce je zahvalila porodici, uključujući i suprugu Jay-Z – ju, uz reči „volim te“.
Lady Gaga, s čijim je nastupom otvorena dodela nagrada, osvojila je Grammy za single „Poker Face“ kao najbolji dance snimak i za CD „The Fame“ kao najbolji u kategoriji elektronske i dance muzike.
Green Day nagrađen je Grammyem za najbolji rock album.
Alternativni rock bend Kings of Leon osvojio je Grammy za snimak godine za „Use Somebody“.
Nagrada za debitanta godine pripala je country sastavu Zac Brown Band.
Grammy za komičarski album godine osvojio je Stephen Colbert, voditelj 52. dodele Grammya, za „A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All!“
Dvoje najstarije dece Michael Jacksona popelo sa na pozornicu kako bi primilo Grammyja koji je njihovom prerano umrlom ocu dodeljen za životno delo.
-Ponosni smo što smo se ovde na uručenju ove nagrade u ime našeg oca – rekao je 12-godišnji Prince Michael.
-Tata je trebao da bude ovde. Tata je trebao da nastupi prošle godine. Hvala. Volimo te tata – rekla je 11-godišnja Paris.
Pre njihovog izlaska na binu, izvedena je pesma Michaela Jacksona „Earth Song“, uz njegovu studijsku snimku praćenu živim nastupom Celine Dion, Ushera, Carrie Underwood, Smokey Robinsona i Jennifer Hudson.
Povezana vest:  Van Gogh, Babe i Majke na Ex Yu Rock festu u Starčevu