jarboli_srdjan_veljovic

Jarboli 13. maja u Domu omladine

Jarboli su grupa iz Beograda nastala 1992. godine, koja sama sebe žanrovski označava kao „istočnoevropski rokenrol“, a slušaoci je svrstavaju pre svega u široku oblast indie popa.

Članovi u vreme nastajanja bili su Daniel Kovač (gitara i glas), Boris Mladenović (gitara i glas), Žolt Kovač (bas gitara) i Nemanja Aćimović (bubnjevi), dok im se Sonja Lončar (klavijature) priključila desetak godina kasnije, kad je Daniel odsluživao vojni rok.

Povezana vest:  Indexi i prijatelji u Beogradu i Novom Sadu

S obzirom na to da postoje već 17 godina, diskutabilno je da li Jarbole treba svrstati u Novu srpsku scenu, mada po oceni magazina Popboks značaj Jarbola u ovom trenutku „prevazilazi ideju simpatičnog, blesavog, malog rok benda iz kraja“ i ogleda se u činjenici da oni sami „svojom energijom pokreću beogradsku rok scenu“. U svakom slučaju, radi se o jednom od najuticajnijih savremenih domaćih sastava, tipičnoj grupi koju – osim verne publike – izuzetno vole drugi muzičari.

Povezana vest:  Novi spot Lene Kovačević za hit "Samo da mi je"

Njihov novi album pod imenom „Zabava“ upravo je objavljen – promotnim koncertom u Klubu DOB, Jarboli se na neki način vraćaju na „mesto zločina“, odnosno u klub u kome su počinjali i održali neke od svojih najslavnijih živih nastupa.

Koncert je zakazan za petak, 13. maj. u 21:00, DOB//Klub.

Karte su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 600 dinara.

Povezana vest:  Tuborg vas vozi na Exit festival!