Parni_valjak_(2010)

Parni valjak u Nišu

 

Hrvatski pop-rok sastav „Parni valjak“ održaće 4. juna koncert u Nišu, na velikom platou Niške tvrđave, uz predviđen kapacitet od preko 15.000 posetilaca, saopštio je danas predstavnik benda Sagor Mešković.

Bend pevača Akija Rahimovskog i gitariste i autora Huseina Hasanefendića-Husa okupio se posle petogodišnje pauze 2009. ponovo za regionalnu povratničku turneju, na kojoj je prvi put posle dve decenije svirao u Srbiji, jesenas dva puta u Beogradskoj areni i jedno veče u novosadskom „Spensu“.

Povezana vest:  Skunk Anansie izdaje album na jesen

-Prvo su tu bila dva beogradska koncerta poput sna, onda im je ravnopravno prišao novosadski, a nas sve vreme pitaju kad ćemo u Niš. U Niš dolazimo kad bude mnogo sunca i kad ona divna tvrđava ozeleni, jer tamo hoćemo da napravimo veče kakvo nikad dosad nismo imali – poručio je Hasanefendić.

Parni valjak trenutno u Zagrebu završava rad na povratničkom albumu, a Mešković je najavio da će publika u Nišu moći premijerno da čuje uživo nedavno objavljeni besplatni internet singl „Aleluja – Ja još vjerujem u nas“.

Povezana vest:  ŽURKA FOAM FEST MUSIC FESTIVALA: SJAJNO MUZIČKO VEČE!

-Koncert na velikom otvorenom platou Niške tvrđave trajaće tri sata, i u Nišu se očekuje publika iz cele Srbije. U odnosu na dosadašnje koncerte, u Nišu 4. juna biće i manjih razlika u izboru brojnih hitova ‘Parnog valjka’, ali omiljene pesme publike neće izostati – najavio je Mešković.