zdravko_colic_1

Zdravko Čolić na Ušću

 

Pop-pevač Zdravko Čolić održaće koncert 25. juna na beogradskom Ušću, najavljeno je na www.zdravkocolic-cola.com. Čolić će pevati u Beogradu na mestu gde se poslednjih leta održavaju koncerti za više desetina hiljada posetilaca.

Na međunarodnoj turneji povodom CD albuma „Kad pogledaš me preko ramena“ koji je objavljen u martu, Čolić se konačno vraća u Beograd, četiri godine od koncerta na stadionu fudbalskog kluba Crvena zvezda (2007).

Povezana vest:  DISKO KRALJICA GLORIJA GEJNOR NA GLAVNOJ BINI EXITA!

Čolić je jedini izvođač koji je tri puta držao koncerte na „Marakani“ – prvi i drugi put 1978. i 2001. godine, a Ušće će mu biti šesti veliki koncert u Beogradu, pošto je dve večeri za redom punio Beogradsku arenu 2005. godine.

Nekadašnjem pevaču „Korni grupe“ Čoliću, u samostalnoj karijeri započetoj 1972. godine, „Kad pogledaš me preko ramena“ je 13. studijski album, sa kojeg su spotovi za naslovnu pesmu, „Manijače“, „Poplavu“, „Dajte nam svega“ i „Javi se, javi se“.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori idu preko bare

Najpopularnije ime jugoslovenske i srpske pop muzike, Čolić je na poslednjem albumu sarađivao sa Marinom Tucaković, Borom Đorđevićem, Momčilom Bajagićrm-Bajagom i Goranom Bregovićem, sa kojim je uradio i duet „Manijaci“.