Elvis_Jackson_foto_Dejan_Nikolic

Ska legende Elvis Jackson na T-Mobile INmusic festivalu

Pozornicu 6. T-Mobile INmusic festivala protresće i uvek rado viđeni Elvis Jackson, jedan od najpoznatijih slovenskih bendova, prepoznatljivog ska zvuka s obeležjima punk, hard core, reggae i metal uticaja. Tokom dugogodišnje karijere i uz uvek nezaboravne nastupe širom Evrope, Elvis Jackson stekli su status muzičkih veterana, čija je popularnost davno nadrasla lokalne i regionalne okvire.

Bend su 1997. osnovali David Kovšca, Boštjan Beltram – Berto,  Erik Makuc – Slavc i Marko Soršak. Dosad su izdali četiri jako uspešna albuma “Move Your Feet it’s one o’clock” iz 1999., “Go Home and Practice” iz 2000., “Summer Edition” iz 2004.  te “Against the Gravity” iz 2009., snimljen u saradnji s poznatim producentom Billom Gouldom. Dok su na prva dva albuma uglavnom orijentisani na publiku iz Slovenije i bivše Jugoslavije, s trećim albumom, izdanim na nemačkoj etiketi Grover Records, uspeli su da pojačaju prisutnost u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i Holandskoj, te se s vremenom probiti i na italijansko, špansko te japansko tržište.

Povezana vest:  Madona prodala Ležeovu sliku za obrazovanje devojčica

Bend je u međuvremenu odradio više od 700 nastupa u najznačajnijim evropskim klubovima, koji su osim što su učvrstili njihov status jednog od vodećih slovenskih bendova, značajno proširili njihovu popularnost i van domaćih granica. Nastupali su tako i s nekim od najvećih svetskih imena poput Faith No More, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy’s Law, Vice Squad, Subhumans, Edna’s Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P i No Fx.

Povezana vest:  Američki mediji preneli vest o smrti Balaševića

Većina kritičara slaže se opisujući Elvis Jackson kao skriveno blago istočne Europe te bend koji svojom direktnošću, pozitivnom energijom, savršenošću izvedbe te prirodnom harizmom, osvaja na prvi pogled. Da su jedan od najomiljenijih ska izvođača čiji nastupi pršte pozitivnom energijom, potvrdiće i na T-Mobile INmusicu na kojem će gostovati u sklopu evropske letnje turneje.

Povezana vest:  Najveći srpski festival ljubavi Lovefest u trci za prestižnu svetsku nagradu