mtv-logo

BEOGRADSKA NEDELJA DIZAJNA I MTV PREDSTAVLJAJU BDW DIZAJNIGHTS

U okviru Beogradske nedelje dizajna ove godine je prvi put, u saradnji sa MTV kanalom, organizovan muzički festival BDW DIZAJNIGHTS na kome će nastupiti svetske zvezde i trajaće četiri večeri zaredom!

BDW DIZAJNIGHTS planira da postane svetski klupski festival “dizajnerske” muzike,koji će se redovno održavati za vreme trajanja BND-a u poslednjoj nedelji maja, zahvaljujući svom zanimljivom i bogatom muzičkom program sa koncertima koji počinju u 22 h i uzbudljivim MTV Afterparty programom do ranih jutarnjih sati.

Prvi beogradski BDW DIZAJNIGHTS festival klupskih svirki otvoriće američki muzički producent, DJ i eksperimentalni-pop umetnik Matthew Dear, koji će nastupiti sa bendom u sredu, 25. maja u Velikoj sali SKC-a od 22 h.Prvi hit singl „Hands Up For Detroit“ Metthew je izbacio davne 1999. godine, a njegov dugoočekivani četvrti album “2010 Black City”, koji predstavlja kulminaciju dugogodišnjeg napornog rada i eksperimentisanja ekskluzivno će predstaviti na BDW DIZAJNIGHTS festivalu,. Nakon nastupa čuvenog američkog DJ-a, posetioci će u okviru MTV Afterparty programa čuti švedsku kreativnu grupu “Snask” i domaći bend “Banda Panda Parties”.

Povezana vest:  Počela pretprodaja karata za festival ''Duga noć''

Londonski pop trio “Chew Lips” je verovatno najeksplozivniji učesnik BDW DIZAJNIGHTS festivala.Nastupiće u Beogradu sledeće večeri, u četvrtak, 26.maja, od 22 h u Velikoj sali SKC-a. Bend je osnovan 2008. godine i čine ga pevačica Tigs i muzičari Vil Sanderson i DžejmsVatkins.Svoj debi album “Unicorn” su izdali u januaru 2010.i album je dobio 4 od 5 zvezdica u britanskom muzičkom magazine “Q”. Zvezda MTV Afterparty programa biće domaći bend “Banda Panda Parties”.

Povezana vest:  Vrhunski zvuk na Belgrade Beer Festu 2012

U petak, 27. maja, od 22 časa u Velikoj sali Doma omladine svojim virtualnim koncertom publici će se predstaviti legendarna švajcarska elektronska grupa ”Yello”! Grupa koju čine Diter Majer i Boris Blank osnovana je sedamdesetih godina, a postala je poznata u svetu zahvaljujući hitovima „The Race“ i „Oh Yeah“. Brojne numere ove grupe mogu da se čuju u različitim televizijskim programima, reklamama i filmovima. Zvuk se uglavnom odlikuje neobičnim muzičkim uzorcima, a najviše se oslanjanja na ritam i specifičan glas Dietera Majera. Virtuelni koncert koji nas očekuje je spektakularna poslednja reč HD tehnologije zvuka i slike, podržan live vokalima Heidi Happy, najbolje pevačice sa kojom je ”Yello” ikada sarađivao po rečima Ditera Majera, kao i live performansom Majera i Blanka.MTV Afterpartyse seli u klub Magacin, gde će nastupiti bend “Banda Panda Parties”.

Povezana vest:  NOVI VIZUELNI IDENTITET MTV KANALA, Od 1. jula 2011. godine MTV predstavlja redizajnirani, potpuno n

Poslednje večeri BDW DIZAJNIGHTS festivala, u subotu 28.maja na 25. spratu PC “Ušće”, na tradicionalnom partiju kojim se festival zatvara i proslavlja dodela beogradskog Grand Prix Dizajna, publika će imati priliku da čuje i norveški sastav “Lindstrom & Prins Thomas”! Hans Peter Lindstrom je norveški producent koji nastupa pod nazivom Lindstrom. Često sarađuje sa producentom Prins Tomasom i zajedno čine pomenuti sastav.

Zvezda MTV Afterparty programa će biti poznati austrijski “dizajnerski” DJ Christian Peetz.

Ulaznice za sve koncerte mogu da se kupe na sajtu www.eventim.rs i na svim uobičajenim mestima prodaje.