beyonce_MTV_Europe

Dodeljene nagrade Bilbord

 

Rijana i Tejlor Svift trijumfovale su na svečanoj dodeli nagrada Bilbord na kojoj su priznanja pripala i Bijonse i grupama „U2“ i „Blek Ajd Piz“.

Na svečanosti u Las Vegasu su, pored ostalih, nastupili Ci Lo Grin, Rijana, kojoj je društvo u izvođenju pesme „S&M“ pravila Britni Spirs, Lil Vejn i Meri Džej Blajdž, kao i Nil Dajmond, kome je pripala specijalna nagrada Ikona.

Povezana vest:  Nagrada Nišvilla za životno delo Jovanu Maljokoviću

Rijana je proglašena za najbolju pevačicu i najuspešnijeg izvođača na radio stanicama, dok je Tejlor Svift pripalo glavno priznanje, za album godine „Speak Now“. Ona je proglašena i za najboljeg kantri izvođača.

Bijonse je dobila specijalnu nagradu Milenijum za celokupnu karijeru, na kojoj su joj video porukom čestitali Stivi Vonder, Barbra Strajsend, Bono, Lejdi Gaga i prva dama SAD Mišel Obama. Grupa „U2“ nagrađena je za najuspešniju turneju 2010, za turneju „360“.

Povezana vest:  Cirque du Soleil vam predstavlja Alegría u Beogradu, karte će biti u prodaji od 19. januara

Nagrade muzičkog magazina Bilbord dodeljuju se najpopularnijim muzičkim izvođačima, na osnovu ranga na Bilbordovim listama I uspehu na društvenim mrežama i internetu.

Nagrade su dodeljivane od 1989. do 2006, nakon čega je usledila pauza do ove godine.