Eva_Braun_Playback

Nove zvezde Exit etikete: Eva Braun

 

Singl bečejskog sastava Eva Braun, „Istra“, objavljen je danas na Exit etiketi i može se preuzeti na sajtu Exitmusic.tv. Ovaj singl najavljuje povratnički album Eve Braun, „Playback“, koji će se, posle desetogodišnje pauze benda, 1. juna pojaviti u izdanju kuće „Odličan hrčak“, kao i na sajtu Exitmusic.tv, gde će biti dostupan za besplatno preuzimanje.

Dugoočekivani album Eve Braun, “Playback”, izlazi u obliku dvostrukog albuma, sa dvadeset pesama i skoro osamdeset minuta muzike.
Po rečima Tome Grujića, “Playback je proizvod druge mladosti ovog dvadesetogodišnjeg sastava. Ako bukvalno shvatimo naslov i poigramo se njime, ovaj album na neki način predstavlja iznova odsvirano i kompilirano sve ono što je Evu Braun oduvek činilo tako dragocenom na ovdašnjoj sceni – besprekorne melodije, inteligentne aranžmane, perfektno sklopljene pesme i poneko zrnce ekscentričnosti i patetike u podjednakoj razmeri.”
Prvi singl sa novog albuma, “U izgnanstvu” objavljen je za B92 u junu 2010. godine. U februaru 2011. sastav je izdao drugi singl sa albuma Playback, pod imenom „Okreni moj broj“, za koji je snimljen i promotivni spot. Spot za treći singl sa predstojećeg i dugoočekivanog albuma biće premijerno prikazan večeras na MTV-ju, a do objavljivanja spota, preuzmite i preslušajte “Istru” na Egzitovom sajtu za promociju domaće i regionalne scene, Exitmusic.tv.

Povezana vest:  Tradicionalni prolećni koncert Crvene jabuke pod nazivom „Tvrđava“ 26. marta u Kombank dvorani

EXIT label je srpska online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit, uz podršku Tuborga, stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.

Povezana vest:  Makartni obrađuje pesme koje su inspirisale Bitlse