bilja_krstic_nastup

Promovisana pesma podrške Japanu

 

Disk sa pesmom i spotom „Ljubav u tvom srcu“, koji je grupa srpskih muzičara snimila u znak podrške narodu Japana posle razornog zemljotresa i cunamija, promovisan je danas u zgradi Radio Beograda.

Ambasador Japana Tošio Cunozaki je na promociji na srpskom jeziku zahvalio autorima projekta „Ljubav u tvom srcu“, ostvarenog uz podršku Radio Beograda i matične Radio-televizije Srbije, na njihovom „humanom gestu koji će biti veoma ohrabrujuć za narod Japana“.

Povezana vest:  Bijonse trudnoćom srušila rekord twittera

-Hvala svima vama koji svakodnevno pružate nesebičnu podršku našoj zemlji, hvala građanima Srbije koji su nam u protekla dva meseca poslali mnogobrojne poruke saosećanja i pomoć narodu Japana koga je zadesio katastrofalan zemljotres i cunami – rekao je Cunozaki.

Pesmu „Ljubav u tvom srcu“ (Anatano kokoro ni ai o) komponovao je Nenad Pavlović, inspirisan izveštajima iz Japana glavnog I odgovornog urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića o stradanju, ponosnom držanju i entuzijazmu japanskog naroda.

Povezana vest:  Bob Dilan kaže da ga je Nobelova nagrada ostavila bez reči

Pesmu na engleskom jeziku i sa refrenom na japanskom snimili su između ostalih „Vlada i Bajka“, Ljuba Ninković, Bilja Krstić, učesnica „Dečije Pesme Evrovizije“ Nevena Božović, Ana Milenković, Sanja Marković, Ana Vučelić, Lena Kovačević i „Dečiji hor RTS“.

Aranžer pesme je gitarista Dušan Duda Bezuha, a spot je režirao Aca Bošković, uz pomoć agencije „Komunis“ (Communis).

Povezana vest:  Počelo Zvorničko kulturno leto

Kako je najavljeno, primerci DVD-ija sa pesmom i spotom „Ljubav u tvom srcu“ biće prosleđen stotinama medija u Japanu, a građani Srbije su pozvani da nastave da pružaju pomoć Japancima pozivom na, kod svih operatera, jedinstveni broj 2001, koji košta 50 dinara.