Fatboy-Slim-aw01

Fetboj Slim u Beogradskoj areni

 

Engleski didžej, elektro-dens muzičar i producent Fetboj Slim (Fatboy) nastupiće 23. septembra u Beogradskoj areni, saopštili su danas organizatori „Mjuzik star“ (Music Star) i Beogradska arena. Pravim imenom Norman Kventin Li Kuk (Quentin Lee Cook) karijeru je počeo u bendu „Hausmartins“ (Housemartins) 1985. godine, koji je imao hitove „Happy Hour“ i „Caravan of Love“.

Kuk 1989. godine sa više studijskih muzičara osniva „Bits internešenal“ (Beats International), koji sa prvog albuma „Let Them Eat Bingo“ postiže hit „Dub Be Good to Me“.

Povezana vest:  Divljan i Rundek uživo

Posle neuspeha njihovog drugog albuma „Excursion on the Version“ (1991), Kuk je osnovao novi sastav „Frik pauer“ (Freak Power) koji postiže uspeh sa singlom „Turn On, Tune In, Cop Out“, a 1995. Godine pod pseudonimom Picamen (Pižaman) objavljuje solo album sa haus muzikom, sa hitovima „Trippin on Sunshine“, „Sex on the Streets“ i „Happiness“.

Povezana vest:  IQ Music 2012: Konferencija za štampu

Kuk se 1996. javlja sa pseudonimom Fatboj Slim, uzetim od bluz muzičara iz Luizijane iz četrdesetih, a već iduće godine objavljuje prvi album „Better Living Through Ćemistry“, sa hitom „Everybody Needs a 303“.

Uspeh nastavlja sa singlovima „The Rockafeller Skank“ i „Praise You“ sa albuma „You Come a Long Way“ (1998). Posle nekoliko izdanja Fetboj Slim je objavio kompilaciju najvećih hitova „Why Try Harder“ (2006) sa dve nove pesme „Ćampion Sound“ i „That Old Pair of Jeans“.

Povezana vest:  Calavera & Manya najavljuju Dance4Manya turneju uz novu pesmu i video

Kuk je tako je „odgovoran“ za remikse pesama bendova kao što su „Korneršop“ (Cornershop), „Bisti bojs“ (Beastie Boys), „A tajb kold kvest“ (A Tribe Called Quest) i „Vajldčajld“ (Wildchild), a 2010. godine objavljuje svoj miks album „The Legend Returns“.

Organizatori us najavili da od sutra puštaju u prodaju ulaznice po ceni od po 2.490 dinara.