Mađarski Superbutt i bendovi Decontrolled i Trigger večeras u SKC-u

superbuttVečeras, 6. februara sa početkom u 21h, grupa Superbutt iz Mađarske održaće koncert u Livingroom-u. Zajedno sa njima nastupiće i bendovi Decontrolled i Trigger iz Beograda. Superbutt je mađarski sastav koji postoji od 2000. godine i koji je svoj album prvenac „2 Minutes For Roughing“ potpisao za Warner Music Hungary. 
U karijeri su nastupali sa veličinama poput Rollins Band, Soulfly, Oomph i Ignite. Za skoro deset godina postojanja, bend je stekao reputaciju pravog live rock sastava, postavši poznat po nastupima punim energije. Superbutt kombinuje metal i rock u modernom i veoma originalnom maniru, do sada su izdali albuma i ostvarili značajne nastupe na festivalima i koncertima širom Evrope. U Beograd dolaze da promovišu svoje poslednje ostvarenje, koje nosi naziv „You and your Revolution“. 
Decontrolled je beogradski moderni metal sastav koji je, posle prvenca „Self Portrait“, izdatog za MASCOM/Automatik 2008. prošle godine počeo na radu na svom drugom albumu „The Circle“. Posle koncerta sa In Flames, te devetomesečne pauze što se nastupa u Beogradu tiče, Decontrolled će beogradskoj publici ponuditi pesme sa starog albuma, kao i par pesama sa novog materijala, čija će to biti premijerna izvedba. 
Trigger će predstaviti materijal sa aktuelnog CD-a “Ljubav”, koji se pojavio u izdanju PGP RTS-a. Grupa je dobila i priznanje „Otkriće godine” u okviru godišnje dodele nagrada TV Metropolis za 2007. godinu. U toku iste godine počevši sa gostovanjem na Beerfest-u, Trigger je započeo koncertnu promociju i nastavio je tokom 2008. i 2009. godine, koja se završila sa priznanjem „Najbolji mladi bend hita 202 za 2008. godinu” po izboru slušalaca radio stanice Beograd 202. U nizu nastupa posebno se ističe veoma zapaženo gostovanje u emisiji „Metropolis Live” TV Metropolis iste godine, a pet pesama snimljenih u okviru emisije je 2009. godine objavljeno kao mini album „Trigger – Metropolis Live“ i besplatno distribuiran preko interneta.Trigger je u junu 2009. godine nominovan za regionalnu muzičku nagradu „Indexi” (bivša „Davorin”) u kategoriji „Metal album godine”, koju zatim i osvaja združenim glasovima žirija i publike koja je glasala preko interneta. U novembru iste godine Trigger pušta u emitovanje, treći po redu spot za pesmu „Navika”.

Povezana vest:  Kvalifikacione Mini Gitarijade od 4. do 9. avgusta širom Srbije