tricky_1s

Triki, Kelis, Skindred na Demofestu u Banjaluci

 

Regionalni festival neafirmisanih rok izvođača „Jelen demofest“ biće održan od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, uz nastupe Trikija (Tricky), Kelis i „Skindred“ u revijalnom delu, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, prve večeri festivala nastupiće 15 takmičarskih bendova, prošle godine trećeplasirani učesnici „Demofesta“ bend „Prežderani“ iz Daruvara i američka pevačica Kelis poznata po hitovima „Caught Out There“, „Good Stuff“ i „Get Along with You“.

Povezana vest:  Kolege i prijatelji žale zbog smrti Vitni Hjuston

Nakon nastupa druge grupe od 15 takmičarskih bendova, 28. Juna sviraju prošle godine drugoplasirani „Kuriri“ iz Pirota i potom Triki, bivši član trip hop sastav „Masiv atak“ (Massive Attack) koji je počeo samostalnu karijeru uticajnim albumom „Maxinquaye“ (1995).

Svoj deveti album „Mixed Race“ (2010), za koga je angažovao pevačicu koju je otkrio na Jutjubu i saksofonistu sa ulice, Triki je nazvao „gangsterskim albumom“, što potvrđuje mračna i gotovo filmična atmosfera, uz određene disko i rege prizvuke. U završnici „Jelen demofesta“ 29. juna nastupaju takmičarski bendovi koji su prošli prethodne dve kvalifikacione večeri, prošlogodišnji pobednici „Trisom“ (Threesome) iz Beograda promovisaće svoj album prvenac, a na kraju nastupiće britanski alternativni-metal-pank-rege sastav „Skindred“.

Povezana vest:  Mik Džeger objavio dve pesme kao odgovor na politiku

„Demofest“ organizuje četvrtu godinu za redom banjalučka marketinška agencija „Akvarijus Ogilvi“ (Aquarius Ogilvy) koja je najavila da će 1. jula biti poznat sastav žirija, kao i to koji će 30 regionalnih izvođača nastupiti na festivalu od 438 prijavljenih. Kako je najavljeno, kroz program na Kastelu publiku će voditi pevačica hrvatske treš pop grupe „Lolobriđida“ Ida Prester i Galeb Nikačević Hasci-Jare, voditelj regionalnog MTV-ija koji je prijatelj festivala.

Povezana vest:  50.000 evra za podršku muzičarima