Neno_belan_3

Belan ponovo u bašti SKC-a

 

Hrvatski pop-rok muzičar Neno Belan sa svojim pratećim sastavom „Fjumens“ održaće 1. jula, kao i prošle godine, koncert u bašti Studentskog kulturnog centra (SKC)Beograda.

Promoter „Long plej“ saopštio je danas da je Belan prošle godine u bašti SKC-a počeo tradiciju koncerata kojim „proslavlja dolazak leta i donosi Beogradu mirise, zvuke i ugođaj Jadranskog mora“.

Povezana vest:  Atheist Rap u Božidarcu

-Prigodno, u glavni grad Srbije Belan se vraća sa upravo objavljenim novim singl/spotom ‘Nedir nad morem plavim’, odličnom pesmom za ulazak u letne praznike, za vreme kada su aktualne konobe, plaže i uvale…a u Beogradu bašta SKC-a – navodi promoter.

Osamdesetih vođa splitskih „Đavola“, poznatih po pesmama „Dugo toplo ljeto“, „Stojin na kantunu“, „Pričaj mi“ i „Bambina“, Belan je samostalnu karijeru nastavio hitom „Sunny Day“, i poslednjih godina „Rijeka snova“ i „Zar više nema nas“.

Povezana vest:  Brega na Arsenalu slavi 40 godina Bijelog dugmeta!

Posle zimus objavljenog singl/spota „Kiša“, Belan se krajem maja oglasio pesmom „Nedir nad morem plavim“, za koji je muziku uradio sa prijateljem Zvonimirom Zrilićem, nekada gitaristom evrovizijskih pobednika grupe „Riva“.

-Nedir je vrlo arhaičan dalmatinski izraz koji se više i ne upotrebljava ili je to jako retko. Znači ‘negde’. Tekst je napisao Dražen Biočić iz Čiova. U pitanju je ribar pesnik koji nema ni mobilni ni internet – kaže Belan.

Povezana vest:  GUARANA FOAM FEST 2012, Pena potopila Beograd!