BBC snima dramu o Boju Džordžu 

boy_georgeBBC sprema snimanje dramu o Boju Džordžu (Boy George), osnivaču grupe „Kalčer Klab“ (Culture Club) iz 1980-ih, objavila je ta kuća. 
Emisija u trajanju od 90 minuta prikazaće kako se momak koji je radio na garderobi vinuo do kulturne ikole. 
Metju Horn (Mathew Horne) će igrati Džona Mosa (Jon Moss), bubnjara grupe koji je imao vezu sa pevačem čije je pravo ime Džordž O’Daud (O’Dowd). 
Drama „Worried About The Boy“ će pokazati kako je Boj Džordž postao „ikona“ kao i „kulturnu epohu čiji je on sinonim“, navodi se u saopštenju BBC-a. 
Ulogu Boja Džordža igraće Daglas But (Douglas Booth), a snimanje počinje krajem februara. 
Odrastao u Eltamu, u jugoistočnom delu Londona, pevač je rano shvatio da drugačiji od vršnjaka po strasti prema ekscentričnoj odeći, šminki i muzici. 
„Kalčer Klab“ je bio jedna od najpopularnijih grupa u svoje vreme, sa nizom hitova kao što su „Karma Chameleon“ i „Do You Really Want To Hurt Me?“ 
Sredinom 1980-ih, Džordžova karijera je počela da se raspada dok se borio protiv zavisnosti od heroina, ali je kasnije uspeo da se vrati uspešnoj solo karijeri kao pevač i didžej. 
Godine 2006. sukobio se sa zakonom u SAD gde je podneo lažnu prijavu za pljačku stana, a prošle godine odležao je četiri meseca u zatvoru zbog napada i držanja zatočenog jednog mšskog pratioca. 

Povezana vest:  Muzičke poslalstice MTV-ja - Kanye West, Cheryl Cole i Foo Fighters, za savršen kraj radne nedelje