GORIBOR

Goribor singlom najavljuje album za jesen

Srpski alternativni sastav „Goribor“ objavio je danas regionalni radijski i internet singl „Uzalud se budiš“ kao najavu drugog albuma koji bi trebalo da se pojavi na jesen, saopštila je hrvatska kuća „Dansing ber“ (Dancing Bear).

-Tri godine od danas već kultnog istoimenog albuma prvenca, Goribor u promenjenoj i ojačanoj postavi izlaze sa novim singlom. Snimanje i produkcija drugog albuma i najavnog singla i ovog je puta poverena pulskom tandemu (Edi) Cukerić i (Ivo) Lorencin u studiju Partizan (Partyzan) – naveo je „Dansing ber“.

Povezana vest:  PERO DEFFORMERO U MIKSER HOUS EU

Pevač i pesnik Aleksandar Stojković-ST i gitarista Željko Ljubić-Piti iz Bora objavili su 2008. godina prvi CD album „Goribor“, koji je spojem mračnih stihova, hipnotičkog bluza i minimalističkog trip-hopa, bio najbolje prihvaćen u Hrvatskoj, gde je bend stekao kultni status i priličnu naklonost rok kritike.

„Goribor“ će, sada u četvoročlanoj postavi, nastupiti 9. juna u klubu „Lađa“ u Beogradu, 10. juna u rodnom Boru, 21. juna na „In mjuzik“ (Music) festivalu u Zagrebu i 28. jula na festivalu „Kaleidoskop“ u Tuzli.

Povezana vest:  TIMBE PRIČA O RED BULL MC BATTLEU