born_this_way_cover

Lady Gaga obara nove rekorde, ali i sisteme online prodavnica!

Born This Way, koji je izašao pre samo malo više od nedelju dana, postao je najprodavaniji album godine širom sveta! Već prvog dana u Americi je Born This Way prodat u 288 hiljada primeraka, a nakon prve nedelje, ovo spektakularno izdanje prelazi svoj prvi milion! Album se našao na prvom mestu prodaje i u Australiji, Indiji, Kanadi, Velikoj  Britaniji, SAD, Austriji, Francuskoj, Nemačkoj, Švedskoj i u još nekoliko desetina zemalja!

Povezana vest:  DVADESET GODINA PANČEVAČKOG JAZZ FESTIVALA

Istoimeni singl sa ovog albuma briljirao je na svim top listama od momenta kada se pojavio i postao prvi  singl u istoriji koji je za svega 5 dana prešao milionsku prodaju! Gaga se sa singlom ‘Born This Way’ zadržala više od mesec dana na mestu #1

Billboard Top 100 liste singlova, što nikome nije uspelo od 1997. Godine kada je njen bliski prijatelj Elton John sa pesmom ‘Candle In The Wind’ i postavio ovaj rekord.

Povezana vest:  Endrju Lojd Veber zainteresovan za studio Ebi Roud

Na dan izlaska Born This Way, album se digitalno mogao kupiti po promo ceni od 99c na Amazonu, ali je zbog intenzivne potražnje tog dana je većina posetilaca imala problem pri naručivanju kako su Amazonovi serveri nekoliko puta tokom dana pucali i bilo je jako teško doći do download strane. „Veliki broj poseta i kupovine ovog izdanja, kao i konstantno komentarisanje i davanje ocena albumu na amazon.com je usledio da sistem ‘malo poludi’, ali svi koji su naručili ovo izdanje u ponedeljak dobili su ga po promo ceni od 99 centi“, rekla je Sally Froust iz Amazona. Mnogi posetioci Amazon.com koji nisu na ovaj sajt išli da bi preuzeli Born This Way su imali isti problem u ponedeljak.

Povezana vest:  Ozi Ozborn, Motli Kru i Rob Halford na Ozfestu

Današnje brojke se multipliciraju i još jednom potvrđuju njen status najveće muzičke zvezde današnjice, kako već sledeći singl Edge Of Glory preti da postavi još neke rekorde… ako je to uopšte i dalje moguće!