CULT_3

Kalt: Sjajan koncert u Beogradu

 

Britanski hard rokeri „Kalt“ (Cult) svirku u subotu uveče u Beogradskoj areni na svom tviter i fejsbuk profilu opisali su kao „sjajan koncert u Beogradu“.

Uz to, bend pevača Iana Astberija (Astbyry) i gitariste Bilija Dafija (Billy Duffy) je u unosu za 4. jun opisao sebe kao: „Besane u Srbiji“ (Sleepless in Serbia), a posle beogradskog koncerta su imali samo četiri sata za spavanje i potom let do Atine za novi nastup na turneji.

Povezana vest:  Sin Maraje Keri već svira bubnjeve

„Kalt“ je 4. juna u Beogradskoj areni pred više hiljada posetilaca ponovo uspeo da ostvari, pa i da intenzivira, uzavrelu atmosferu sa svoje prethodne dve svirke u Srbiji – na novosadskom festivalu „Egzit“ (Exit) 2006. i na stadionu „Tašmajdan“ 2007. godine.

Estberi je tokom koncerta na veoma negativan način govorio o politici SAD, spominjući humanitarne intervencije u svetu koje su, kako je ukazivao, u suprotnosti sa ponašanjem Vašingtona prema sopstvenom stanovništvu, a naročito prema Indijancima.

Povezana vest:  Otkazan Madonin koncert u Zagrebu

Pevač je nekoliko puta ponovio da u njegovoj grupi svira „Majk Srbin“ – ritam gitarista Majk Dimkić iz Los Anđelesa – a na kraju dvočasnovne svirke je publici poručio: „Vidimo se na ulicama“.

„Kalt“ su na koncertu svirali pesme iz gotovo svih perioda svoga stvaralaštva, od gotik-rok faze u kojoj su se zvali „Det kalt“ (Death Cult), pa do poslednjih singlova iz 2010. godine „Every Man And Woman Is A Star“ i „Embers“.

Povezana vest:  Poznata satnica Šabačkog letnjeg festivala