Sting_Berlin

Sting sutra u Areni svira svoje pesme u simfonijskoj obradi

 

Britanski muzičar Sting, koji je nekoliko puta nastupao u Srbiji, kao član rok grupe „Police“ (Polis) ali i kao solo izvođač, održaće sutra koncert u Beogradskoj arena u sklopu svoje turneje „Symphonicity“.

Njen naziv je izveden iz naslova poslednjeg, najpopularnijeg albuma „Polisa“, „Synćronicity“ (1983), i odraz je činjenice da Sting na turneji izvodi svoje najveće hitove u novim aranžmanima, u pratnji simfonijskog orkestra.

Na turneji se mogu čuti hitovi „Polisa“ kao što su „Every Breath You Take“, „Every Little Thing She Does Is Magic“, „Roxanne“, „Message In A Bottle“, „King Of Pain“, „Wrapped Around Your Finger“, „Spirits In The Material World“ i „Next To You“.

Povezana vest:  Il Divo na „Fristajleru“ nazdravio fenomenalnom beogradskom koncertu

Na repertoaru su i hitovi iz Stingove pođednako uspešne solo karijere: „Englishman In New York“, „Fragile“, „Rušians“, „If I Ever Lose My Faith In You“, „Fields of Gold“, „Desert Rose“, „Seven Days“, „Moon Over Bourbon Street“, kao i njegove manje poznate pesme.

Stinga će pratiti orkestar „Kamerata Serbika“ sa 45 muzičara kojim će dirigovati Sara Hiks (Sara Hicks), a koji se, kako je saopštila Beogradska arena, uvežbava u toj hali od juče. Sting na turneji „vrti“ 39 pesama, a na svakom koncertu izvede tridesetak.

Povezana vest:  Davor Radolfi i Ritmo Loco spremaju koncert u Beogradu

Britanski muzičar će u Beograd doputovati na dan koncerta a odlazi sledećeg dana u Ljubljanu.

Koncert će, kako Arena najavljuje, početi tačno u 20 sati, pa se publika poziva da dođe „najkasnije sat vremena pre početka kako se na ulazima ne bi pravile gužve“. Stingu je ovo peti koncert u Srbiji a četvrti u Beogradu od sredine prošle decenije.

Povezana vest:  Frontmen Coldplaya Kris Martin je strog tata

Poslednji put je svirao i pevao u Sava centru 2009. godine u tandem sa bosanskohercegovačkim lautistom Edinom Karamazovim. Oni su tom prilikom nastupili na baroknim flautama, svirajući pesme britanskog kompozitora iz 16. veka Džona Daulenda (John Dowland), ali i prearanžirane kompozicije samog Stinga.