Jarboli

Jarboli promovisali dvostruki vinilni album

 

Beogradski alternativni sastav „Jarboli“ promovisao je danas dvostruko vinilno izdanje novog albuma „Zabava“, koji se nedavno pojavio samo kao besplatno internet izdanje preko sajta exitmusic.tv.

Gitarista i pevač Boris Mladenović rekao je u Beogradu na promociji dvostruke ploče, koja se danas pojavila u izdanju „Odličnog hrčka“, da su se „Jarboli“ odlučili za vinil jer daje „mnogo bolji zvuk“ I da su odustali od objavljivanja CD-a koji je „za nijansu glasniji, ali i plastičniji“.

Povezana vest:  Koncert u čast Tošeta Proeskog večeras, 21. januara u Skopju

Novi album „Jarbola“ sa 13 pesama još jesenas je najavio singl „Podrška je važna“, koji je posveta kultnom beogradskom novotalasnom sastavu „Šarolo Akrobata“, a bend je krajem maja premijerno preko regionalnog MTV-ija prikazao novi spot za „Ples“.

Mladenović je istakao da je petoro članova „Jarbola“ snimalo „Zabavu“ u dovoljno velikom studiju da mogu svi da sviraju „ođednom i zabeleže zvuk grupe kakav zaista izlazi“.

Povezana vest:  Kanje Vest planira da snimi duet sa Kim Kardašijan

-Uvek sam smatrao da mi sviramo hard-rok muziku, što je na koncertima možda i bilo tako, a sada jeste i na ploči – rekao je gitarista i pevač Daniel Kovač, dok je Mladenović dodao da „Zabava“ „nije rasplinuta kao neki drugi albumi“ benda.

„Jarboli“ su se pojavili na beogradskoj alternativnoj rok sceni na samom početku devedesetih, ali članovi nerado pričaju o tome kada se navršava dve decenije postojanja benda, da li 1991. ili 1992. godine.

Povezana vest:  Otkrivene nominacije za 2015 MTV VMA, Miley Cyrus voditeljka dodele!

-Nismo sigurni u te datume. To je izgubljeno u vihorima sećanja. Počeli smo da sviramo u jednom trenutku prvog razreda srednje škole… ili drugog? Sama činjenica da sviramo 20 godina u jednoj grupi je zastrašujuća – rekao je Mladenović.