disciplin a kitschme live

B.A.D. i Disciplina kičme na Egzitu

 

Festival „Egzit“ najavio je danas da će na njihovoj glavnoj bini nastupiti „Big audio dajnamajt“ (Dynamite – B.A.D.), „Disciplina kičme“, Amadu end Marijam (Amadou & Mariam), Dejvid (David) Rodigan, „Kaspa“ (Caspa) i „Didžital mistikz end em si sordžent Pouks“ (Digital Mankiz & MC SGT Pokes).

Kako se navodi, tim imenima „kompletiran je program glavne festivalske bine ‘Egzita'“, koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 7. do 10. jula. Prethodno je najavljeno da će nastupiti na glavnoj „Egzitovoj“ bini „Arkejd fajer“ (Arcade Fire), „Palp“ (Pulp), „DŽemirokvaj“ (Jamiroquai), „Portished“ (Portishead), „Grajndermen“ (Grinderman) I drugi.

Povezana vest:  Sahranjena Vitni Hjuston

-‘B.A.D.’ je savršen spoj pank, rok, rege i elektronske muzike, uz vokal i gitaru Mika DŽonsa (Mick Jones), (gitariste i) pevača (legendarnog) sastava ‘Kles’ (Clash). Uprkos velikoj pauzi od 14 godina ‘B.A.D.’ se ponovo sastaje u janaru 2011. da otpraše još koju svirku po svetskim festivalima – navodi „Egzit“.

„Amadu end Marijam“ su afro-bluz duet poznat kao „slepi par iz Malija“, koji kombinuje rokenrol gitare, sirijske violine, kubanske trube, indijske table i perkusije karakteristiÄŤne za etničku grupu Dogona.

Povezana vest:  ARTAN LILI PREDSTAVLJAJU NOVI SPOT ZA PESMU „SAJKO"

-‘Disciplina kičme’ je eksplozivna kombinacija fank ritmova pank estetike, energičnih vokala i tekstova koji imaju šta da kažu. Na glavnoj bini bend će predstaviti i novi album, koji na ‘Egzit’ etiketi izlazi u drugoj polovini ovog meseca – kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Rodigan je britanski radio didžej poznat po svojoj pasiji prema jamajkanskoj kulturi i rege muzici, „Kaspa“ je „sinonim za andergraund dabstep scenu“, a „Digital Mistikz“ produkcijski dabstep duo.

Povezana vest:  Coldplay objavljuje božićni singl