Vajt Strajps gnevni na Američko ratno vazduhoplovstvo
white_stripesAmerički rok sastav „Vajt Strajps“ (White Stripes) osudio je Američko ratno vazduhoplovstvo (USAF) što je, kako je bend ocenio, bez dozvole upotrebilo jednu njegovu pesmu u TV reklami, objavio je danas BBC.
Članovi grupe postavili su na svoj sajt saopštenje u kojem navode da su „izuzetno uvređeni“ zbog korišćenja melodije u reklami u kojoj USAF poziva na regrutaciju.
Reklama je emitovana u nedelju tokom direktnog prenosa finala američkog fudbala, Super boula (Bowl), najgledanijeg sportskog takmičenja u SAD.
-Uvereni smo da je naša pesma (‘Fell In Love With A Girl’) ponovo snimljena i upotrebljena bez odobrenja ‘Vajt Strajpsa’, naše diskografske kuće ili menadžmenta – dodaje se na sajtu grupe koju čine Meg i Džek Vajt (Jack White).
„Vajt Strajps“ navode i da je pesma upotrebljena u pozivu za regrutaciju u vreme rata koji ne podržavaju, ali nisu precizirali o kojem se ratu radi.
Vojnici USAF-a angažovani su između ostalog u misijama u Iraku i Avganistanu ali i u akcijama spasavanja žrtava zemljotresa u Haitiju.
Povezana vest:  Obratite pažnju na pevačicu Tinashe