arcade_fire

Arcade Fire pomaže Haitiju na T-Mobile INmusic festivalu

Osim što su trenutno jedan od najpopularnijih bendova u svetu, Arcade Fire su poznati i po svom kontinuiranom angažmanu oko pomoći Haitiju pa su tako pokrenuli program ‘Arcade Fire Haiti’, u kojem intenzivno sarađuju s kanadskim organizacijama Partners in Health te Kanpe, čiji rad promovišu na svojim nastupima širom sveta. Partners in Health je međunarodno priznata neprofitna organizacija koja deluje u 13 različitih zemalja, a ponajviše na Haitiju, dok je Kanpe nedavno osnovana kanadska organizacija koja haićanskim porodicama pomaže na niovu lokalne zajednice.

Povezana vest:  Snup Dog bi rado da bude sudija u "Idolu"

Članica benda Regine Chassange također je poreklom s Haitija, a bend koristi sva moguća sredstva kako bi sve svoje obožavatelje podstaknuo na doprinos programu te ih pobliže upoznao s teškom situacijom i siromaštvom na Haitiju.

Od početka ove godine bend je odlučio da proširi svoje delovanje, te osim na samostalnim nastupima, ovaj program predstavlja i na svim festvalima na kojima gostuje. Članovi Arcade Firea veruju da na taj način promovišu pozitivne duštvene vrednosti i podstiču društveni aktivizam.

Povezana vest:  Carly Rae Jepsen i Justin Bieber dominirali na dodeli Juno nagrada

Za vreme boravka na T-Mobile INmusic festivalu, Arcade Fire će deliti promotivne materijale o Haitiju, a njihovi će volonteri biti zaduženi za pružanje informacija svim zainteresiranim festivalskim posetiocima, prikupljanje potpisa za podršku projektu, te upisivanje u mailing listu. Također, na festivalu će biti postavljen prodajni štand na kojem će moći da se kupi promotivni predmeti kampanje, a sva prikupljena sredstva od prodaje iskoristiće se za podršku programu.

Povezana vest:  Uskoro Summer3p 2012

Više informacija o organizacijama „Partners in Health“ i „Kanpe“, potražite na linkovima:

www.pih.org
www.kanpe.org