amy

Strani mediji o skandalu Ejmi Vajnhaus u Beogradu

Strani mediji preneli su danas vest o skandaloznom koncertu britanske pevačice Ejmi Vajnhaus u Beogradu, ocenivši da je publika sa razlogom bila razočarana, jer je platila oko 40 evra da je čuje u zemlji u kojoj su plate među najnižima u Evropi.

BBC je izvestio da je oko 20.000 fanova na Beogradskoj tvrđavi izviždalo Vajnhaus nakon što su shvatili da je ona suviše pijana da bi nastupila, a o istim reakcijama piše i američka novinska agencija „Asošijejted pres“ (AP).

Povezana vest:  Srbija dobila novi veliki evropski festival , više od 62.000 posetilaca na osmom Lovefestu

Mediji su preneli da se Vajhaus teturala po sceni, mrmljala, u više navrata odlazila sa scene i čak u jednom trenutku bacila mikrofon, dok je prateći bend pevao umesto nje.

AP je naveo da je reakcija publike bila oštra, kao i da su ulaznice koštale oko 40 evra (57 dolara), što je, ocenili su, veoma skupo u zemlji gde je prosečna plata oko 300 evra (428 dolara).

Povezana vest:  KONCERTNI ČETVRTAK NA AKADEMIJI: FIGLIO DI PUTTANA I DOBRO POLJE U VELIKOM, A STRAH OD DŽEKI CHENA U MALOM KLUBU

„Mnogi su platili čak 45 evra da je vide u zemlji u kojoj su plate najniže u Evropi i njihov bes je bio jasan“, istaknuto je u tekstu BBC-ja, čiji je naslov „Pijana Ejmi Vajnhaus izviždana na sceni u Beogradu“.

Mediji podsećaju da je Vajhaus nedavno provela sedam dana na rehabilitaciji, nakon čega joj je zabranjen alkohol, kao i da je hotelsko osoblje imalo striktna uputstva da skloni piće iz njene sobe.

Povezana vest:  Sassjin album „Taktički praktično" digitalno dostupan od ponoći!

Vajnhaus se već duže vreme bori sa zavisnošću i mnogi su se nadali da će evropska turneja, koju je zvanično započela sinoć u Beogradu, označiti njen novi počatak, naveli su BBC i AP.