Irena Blagojevic u klubu Ptica

IRENA BLAGOJEVIĆ OTVARA JAZZ VIKEND U SAVA CENTRU

 

Irena Blagojević, novi veliki talenat naše jazz, pop i soul muzike, otvoriće 1. jula (petak) letnji jazz vikend (Summertime weekend festival) u Sava Centru. Akademski obrazovana muzičarka predstaviće se svojim prvim albumom „Jutro bez ljubavi“ koji je nedavno izašao u izdanju Multimedia rekordsa, a koji muzički kritičari ocenjuju kao „profesionalno produciran, sa ambicioznim rešenjima“, te navode da „se ističe svojom sofisticiranošću i da predstavlja redak primer poštovanja jazz – pop tradicije, oplemenjene jednom novom zanimljivom pevačkom pojavom“. Irena Blagojević, koja je i autor više od polovine tekstova, kompozicija i aranžmana na ovom albumu, svoj pevački pravac definiše kao neo soul.

Povezana vest:  Long Play traži bendove

Autorka obećava sjajan koncert u Sava Centru, jer će je i ovoga puta pratiti desetočlani bend, koji je učestvovao i na snimanju albuma.

-Izuzetna mi je čast što otvaram ovaj festival jazza. Publici ću se predstaviti pesmama sa svog albuma „Jutro bez ljubavi“, odnosno pesmama za koje sam kroz nastupe u jazz klubu „Ptica“ u Beogradu videla da su stekle naročitu popularnost kod publike. Inače, o značaju ovog jazz vikenda govori i činjenica da sam počela da dobijam ponude za druge festivale čim je objavljeno da ću otvoriti beogradski vikend jazza. Tako na primer, već noć nakon ovog nastupa putujem za Crnu Goru gde ću nastupati na petom jazz festivalu „White Field“ na kojem iste večeri nastupa i čuveni „Incognito – izjavila je Irena Blagojević tim povodom.

Povezana vest:  Kako vam se sviđa Rijana u spotu "Princess of China"?

Irena Blagojević (34) je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti, gde je završila i prvu godinu magistarskih studija. Flautu svira od svoje devete godine i dugo vremena je pevanje doživljavala kao svoju drugu ljubav, a od nedavno je odlučila da se profesionalno posveti pevačkoj karijeri. Ostvarivanje ovog plana započela je prošle godine snimanjem izuzetno kvalitetnog albuma „Jutro bez ljubavi“, zatim koncertom u Domu Omladine i snimanjem spota za pesmu „Gorko je slatko“. Irena je pevala prateće vokale najvećim srpskim pevačima etno i pop scene, a nagrade su je podstakle da dalje razvija svoj talenat. Kao mlad pevač stigla je do velikog finala kultne emisije Trećeg kanala „3K dur“, a prve nagrade osvojila je i na takmičenju „Talenti dolaze“, na „Beogradskom proleću“, makedonskom „Evro festu“ i „Sveslovenskom bazaru“ u Kijevu. Poštovaoci jazza i soula mogu je čuti svake subote uveče u dorćolskom jazz klubu „Ptica“.

Povezana vest:  VRHUNAC X-BASS REVOLUCIJE