Rambo-Amadeus-1

Rambo, Damo Suzuki, Lajbah na Belefu

 

Alternativni muzičar Rambo Amadeus sviraće 15. jula, prvog dana „Beogradskog letnjeg festivala – BELEF“, a slovenački „Lajbah“ (Laibach) na njegovom zatvaranju 7. avgusta. Iz „BELEF-a“ je najavljeno da će u muzičkom delu festivala nazvanom „Ton Music 21“ na Letnjoj sceni na Kalemegdanu svirati 16. Jula britanski „Singing loins“ i „Najt šift“ (Night Shift), a nekadašnji pevač kraut-rok sastava „Ken“ (Can) Damo Suzuki, „Neočekivana sila“ i didžej Boža Podunavac 19. jula.

Povezana vest:  Bijonse dobitnica nagrade Milenijum magazina Bilbord



Za 22. jul predviđen je „LP duo“, 30. jula dolazi hrvatski surf rok sastav „Bambi molesters“, 2. avgusta makedonski elektro muzičar Kiril DŽajkovski, a 6. avgusta nastupaju američki muzičari Tav Falko (Falco) i Ken Stringfelov (Stringfellow), kao i domaći alternativci „Blok aut“ (Block Out).

-Svi koncerti su konciprani tako da odgovore na temu festivala ‘Audio visual 21st Century-AV 21’. Za svaki koncert biće posebno pripremljen vizuelni deo za ‘BELEF 2011’ što podrazumeva potpuno novi, do sada neviđen nastup tih grupa – najavio je „BELEF“.

Povezana vest:  Počinje prodaja karata za Arsenal fest 2024!

Ulaznica za svako koncerto veče je 600 dinara.

Beogradski letnji festival je tradicionalna manifestacija koja tokom leta ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti muzike, pozorišta, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina i da na taj način animira Beograđane i goste Beograda.