Exit_logo

Egzit: Promoterku festivala napao taksista na aerodromu

 

Promoterku tima festivala „Egzit“ (Exit) zaduženu za doček inostranih posetilaca „Egzita“ na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu danas popodne je napao neidentifikovani taksista, saopštio je danas „Egzit trip“, zvanična turistička organizacija festivala. Kako se navodi, taksista je „fizički nasrnuo na J.P. ošamario je i oduzeo celokupan promo materijal ‘Egzita’, a tom prilikom napadnut je i posetilac (festivala) iz inostranstva“.

Povezana vest:  Rasprodan parter i fan pit za Dubiozu!

U saopštenju se ističe da je „Egzit“ da bi zaštitio inostrane posetioce od nasrtaja beogradskih taksista organizovao doček, kao i autobuski i taksi prevoz od beogradskog aerodroma po beneficiranim cenama, od 1.000 dinara za autobus i 5.000 za taksi.

-Mnogi od naših posetilaca su ovu uslugu rezervisali mesecima unapred. Ova činjenica je očigledno razljutila neregistrovane beogradske taksiste, takozvane ‘divljake’ koji za iste usluge naplaćuju nekoliko puta veću cenu – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Riblja čorba u emisiji Jelen Top 10

Ističe se da „umesto da divlji taksisti nakon ovog incidenta budu uklonjeni od strane policije, obezbeđenje aerodroma je sugerisalo promoterima (‘Egzita’) da ne izlaze iz bescarinske zone“.

-Imajući u vidu da ovo nije prvi napad na naše promotere, te da se ista situacija ponavlja iz godine u godinu, postavljamo nadležnim organima pitanje kako je moguće da 11 godina od demokratskih promena pitanje divljih taksista na beogradskom aerodromu i dalje nije rešeno – navodi „Egzit“.

Povezana vest:  Rasprodat koncert Željka Samardžića u Kombank dvorani, a stigla je i nova pesma i spot sniman na Mokroj gori!

Festival je najavio podnošenje krivične prijavu protiv N.N. lica.