Elektricni-orgazam

Električni orgazam, SARS, Zemlja gruva na Špancir festu

 

Sastavi „Električni orgazam“, „S.A.R.S.“, „Zemlja gruva“ i „Frajle“ iz Srbije nastupiće na letnjem festivalu „Špancir fest“ od 19. do 28. avgusta u Varaždinu, u Hrvatskoj. Beogradska alternativna pop grupa „Zemlja gruva“ nastupiće 21. avgusta na „MTV stejdžu“ (Stage), glavnoj bini festivala, koji svake godine tokom deset avgustovskih dana muzičkim, pozorišnim programom, uličnim performansima i gastronomskom ponudom privuče stotine hiljada posetilaca.

Povezana vest:  Na Tajvanu proglašen "Dan Lejdi Gage"

Iz Beograda dolaze „S.A.R.S.“ 24. avgusta i rok sastav „Električni orgazam“ 27. avgusta za nastupe na glavnoj bini, gde će tokom „Špancir festa“ nastupiti britanska „Morčiba“ (Morćeeba) i „Ejžan dab fondejšn“ (Asian Dub Fondation), kao i hrvatski „DŽinks“ (Jinx), „Majke“, „Let 3“.

Iz „Špancir festa“ su najavili da će prvi put za deset godina postojanja festivala, naplaćivati ulaz za koncerte na glavnoj bini, po ceni od 30 kuna za dnevnu, 60 za vikend i 150 kuna za kartu za sve dane (oko 400, 800 i 2.000 dinara).

Povezana vest:  Kupi CD "Delta Machine", ko zna možda upoznaš bend Depeche Mode!

Na drugoj bini na Trgu Miljenka Stančića u Varaždinu između ostalih sviraće „Rundek kargo trio“, Vlatko Stefanovski i „Vještice“, a novosadske „Frajle“ naći će se 25. avgusta na trećoj festivalskoj bini „Pozornica korzo“, gde nastupaju tih dana Kemal Monteno, Neno Belan.