svitanje na DA

EXIT 2011

Kalkbrener u Dens areni na Egzitu

 

Producent, di-džej i glumac iz Berlina Pol Kalkbrener (Paul Kalkbrenner) nastupiće večeras u tri časa na Egzitovoj (Exit) Dens (Dance) areni. Kalkbrener je na konferenciji za novinare rekao da je čuo za Egzit festival i da zna da je nastao kao politička pobuna.

-Čuo sam da je festival nastao jer vam je 2000. godine trebao ‘izlaz’ u pravom smislu te reči. To je sjajno za istorijat festivala, ali ne mora svaki festival nužno da ima tako jaku pozadinsku priču da bi bio dobar – rekao je Kalkbrenen.

Povezana vest:  Omaž velikom imenu house muzike, Avicii ft. Aloe Blacc – „SOS“

On je dodao da nikada pre nastupa ne zna kako će on izgledati i da je dugogodišnjim iskustvom stekao osećaj da prati publiku, njene reakcije i da tako odlučuje koje pesme su sledeće u nizu.

-Di-džej treba da bude raznovrstan u odabiru muzike, da ne bi postao dosadan. Nikada se ne držim samo jednog pravca i pokušavam da puštam mnogo zanimljivih stvari – dodao je Kalkbrener.

Pol Kalkbrener je najavio da za mesec dana izlazi njegov novi album „Icke Wieder“ u kojem se zvukom vraća „korenima“ i koji će ličiti na muziku koju je pravio pre 10 godina.

Povezana vest:  Dan žena sa Lenom Kovačević u Novom Sadu!

-Album će biti na neki način ‘retro’, a sve što želim o njemu da kažem biće objašnjeno kroz muziku. Zato danas neću ni pokušavati da ga prenesem u reči – kazao je Kalkbrener.

Na pitanje da li je protiv besplatnog uzimanja muzike sa interneta, Pol Kalkbrener je rekao da to nije uvek tako loša stvar, jer postoje zemlje u kojima je vrlo teško raditi distribuciju.

Povezana vest:  Reperka Niki Minaž najpraćenija na Tviteru

-Postoje zemlje u kojima zakoni nisu dobro rešeni ili postoje neke druge prepreke za muzičare, a to znači da je teško dopreti i do svoje potencijalne publike. Zato nisam uvek protiv besplatnog skidanja muzike sa interneta – rekao Kalkbrener.

Pol Kalkbrener je di-džej, producent iz Berlina koji se oprobao i u glumi u filmu „Berlin Calling“, za koji je komponovao i muziku.  Kalkbrener je 2008. godine počeo da se bavi elektronskom muzikom, a prvobitno je bio muzički teoretičar i trubač. Na Egzit festivalu nastupa večeras u tri sata posle ponoći.