Srđan Marjanović se vraća na mesto zločina 

srdjan marijanovic (242)Pop-rok muzičar Srđan Marjanović održaće koncertnu promociju dvostrukog CD-a „Poslednji album“ 8. marta u gornjoj sali Doma omladine Beograda, gde će mu gost biti slovenački kantautor Tomaž Domicelj. 
-Ubica se uvek vraća na mesto zločina! Posebno mi je drago što ću svirati u legendarnoj koncertnoj sali, u kojoj je sve i počelo. Tu sam nastupao sa svojim triom još davne 1975. godine – kaže Marjanović (58). 
DOB je danas saopštio da je Domicelj sa Marjanovićem otpevao novu pesmu „Ko te pita“ na srpskom i slovenačkom jeziku, za koju je snimljen spot u Beogradu i Ljubljani. Uz dve kupljene ulaznice za koncert po ceni od 600 dinara dobija se Marjanovićev promo CD. 
„Poslednji album“ u izdanju „Multimedija rekords“ donosi na jednom disku 18 najvećih hitova Marjanovićeve 35-godišnje karijere, dok se na drugom nalazi 10 novih pesama. 
-CD nosi simboličan naziv ‘Poslednji album’, što možda znači da ih Marjanović neće više objavljivati, ili se može odnositi samo na formu, jer je diskove kao tonske nosače sve više zamenilo jednostavno preuzimanje muzike sa interneta – navodi DOB. 
Marjanović je bio diskografski najaktivniji sedamdesetih godina, a pojavio se na sceni pobedom na Subotičkom festivalu 1973. godine i debi albumom 1974. godine koji je snimio uz pratnju „Ju grupe“. Poznatije su mu pesme „Mi smo jedno drugom govorili vi“, „Nije ti se htelo“, „Zaustavite muziku“ i „Idi“. 
Sledeće decenije radio je kao muzički urednik RTVLJ omogućivši da do izdanja dođu bendovi „Ekatarina Velika“, „Kerber“ i „Poslednja igra leptira“. 

Povezana vest:  Album ,,Mlad i radostan” za glas, klavir i kontrabas, izlazi 10. decembra 2021. godine