EvanescenceEvanescence pripremio novi album

Američki rock sastav Evanescence nije objavio novi materijal od 2006. i albuma ‘The Open Door’, ali frontmenka Amy Lee najavljuje novi studijski album koji bi trebao ugledati svetlo dana 11. oktobra.

Amy Lee se preselila u New York nakon udaje nedugo nakon završene turneje 2007.

-Pokušala sam ponovno da nađem sebe. Sva ta slava i publicitet nisam ja u potpunosti. Radije bih bila nečiji prijatelj i normalna osoba, za promenu. Htela sam sama kupovati namirnice i ne imati auto kao svaki drugi Njujorčanin. Zato sam odlučila napraviti mali iskorak od karijere kako bih uistinu bila ja, bez Evanescenca – priznaje Amy.

Povezana vest:  Ove srede gosti MTV EXPRESS –a riječka grupa LET 3

Nakon petogodišnje pauze, Amy je srećna što se ponovno vratila u svet muzike.

-Ponovno se vratiti u muzički svet sada je za mene pravi pogodak – priznala je Amy za Rolling Stone.

Amy je zajedno s članovima benda na novom albumu zaposlila producenta Nicka Raskulinecza koji je poznat po svojim saradnjama s bendovima poput Deftones, Foo Fighters, Alice In Chains i brojnim drugim. Lee će na novom albumu iznenaditi fanove i debijem na harfi koju joj je poklonio suprug.

Povezana vest:  Prvi singl Miše Kovača sa zadnjeg albuma

-Sećam se kada sam prvi put čula MGMT, ostala sam oduševljena. Nalazim inspiraciju u muzici kojom dominira sintisajzer i elektronski zvuk. Oduvek sam volela Portishead, Massive Attack i razne ostale elektronske bendove. Od nekih navedenih grupa vešto sam skupljala inspiraciju, kombinujući elektronski zvuk s prepoznatljivim zvukom Evanescenca s novim elementima  izjavila je Amy Lee.

Također dodaje kako sada ima mnogo više samopouzdanja kao muzičarka nego ikad pre, kako sama kaže, to se oseti i na novom albumu.

Povezana vest:  RITAM NEREDA koncertom u klubu FEST slave 20 godina albuma 'Zvuci bola'

-Zabavljali smo se radeći nove pesme. Ne osećam pritisak kao pre. Album ne mora nužno zvučati z astrašujuće darkerski – priznaje Amy.