Sabor trubaca zapadne SrbijeSabor trubača zapadne Srbije

Na Tić polju na Zlatiboru će od danas do nedelje biti održan Sabor trubača zapadne Srbije sa smotrom narodnog stvaralaštva.

Organizator manifestacije je Kulturno-sportski centar Čajetina, a pokrovitelji su Opština Čajetina i Turistička organizacija „Zlatibor“.

Sabor počinje večeras koncertom duvačkih orkestara i kultuno-umetničkih društava pod nazivom „Sviraj trubo svirala zadugo, za veselje i nizašta drugo“.

Povezana vest:  Sveže iz Universal Music Serbia: Baby Queen

U programu će učestvovati duvački orkestri Dejana Lazarevića iz Požege i Dejana Jevđića iz Rasne, kao i kulturno-umetnička društva (KUD) „Zlatibor“ iz Čajetine, „Riznica“ iz Kraljeva i Fabrika reznog alata iz Čačka, a nastupiće i „Instabul turizam folklor“ iz Instabula.

Sutra uveče je predviđena smotra narodnog stvaralaštva „Zaigraj, zapevaj“ , u kojoj ucestvuju duvački orkestar Dejana Filipovića iz Požege, KUD „Zlatibor“ iz Čajetine, frulaši Aco Marković i Marko Džambasović i – Udruženje građana „Era“ iz Užica, a potom će uslediti koncert Marinka i Marka Rokvića.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: VIBRATOR U RIKVERC I SAJSI MC & BKO

Za nedelju je predvijen celodnevni program koji će ujutru početi „Trubačkom budilicom“.

Popodne je planirana trka konja livadama Tić polja, predstvljanje tradicionalne srpske trpeze i svečani defile duvačkih orkestara.

Na kraju sledi takmičenje duvačkih orkestara zapadne Srbije „Zlatibore, moj zeleni bore“, koji je predtakmičenje za 51. Sabor u Guči.