Amy_Winehouse_coverMajka Ejmi Vajnhaus: Njena smrt je bila samo pitanje vremena

Majka britanske pevačice i tekstopisca Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) rekla je da je kada se videla sa ćerkom dan pre nego što je umrla, pomislila da je njena smrt „samo pitanje vremena“, prenosi danas britanski list Sandej miror (The Sunday Mirror).

Ejmi Vajnahus pronađena je juče popodne mrtva u svom stanu u severnom Londonu.

-Još uvek nisam svesna njenog iznenadnog odlaska – rekla je Dženis Vajnhaus i dodala da joj je drago što su se videle.

Ejmin otac Mič Vajnhaus zavapio je kad je čuo vesti: -Ovo nije stvarno. Potpuno sam uništen.

Mič Vajnhaus, taksista i povremeno pevač, trenutno se nalazi u Njujorku.

-Vraćam se sledećim avionom. Vraćam se kući. Moram da budem sa Ejmi. Ne smem da se slomim zbog nje. Potreban sam svojoj porodici. Razoren sam. Ovo je takav šok – rekao je Mič Vajnhaus.

Povezana vest:  Novim singlom "Hunger" Florence + The Machine najavljuju studijsko izdanje "High As Hope"

Komšinica Ejmi Vajnhaus rekla je noćas da je čula buku iz Ejminog stana u subotu popodne.

-Oko pola četiri čula sam plač… užasan plač, kao kad neko nariče. Kola hitne pomoći i policije stigla su nedugo posle toga – rekla je ona.

Policija je navela da je uzrok smrti britanske dive soula i džeza još uvek nerazjašnjen i da datum obdukcije tela Ejmi Vajnhaus „neće biti određen pre ponedeljka ujutru“.

Ali prijatelji koji su je videli tokom poslednjih nedelja, kako navodi Sandej miror, rekli su da je „u poslednja dva dana aktivirala dugme za samouništenje u divljem opijanju“ u Kamdenu u severnom Londonu, gde je živela.

-Ona je provela poslednjih sedam dana u stalnom opijanju, i ljudi su govorili da će se ubiti pićem – rekao je jedan prijatelj Ejmi Vajnhaus.

Njeni prijatelji, kako prenosi britanski list, veruju da je umrla od „loše“ pilule ekstazija, kombinovane sa ogromnim količinama alkohola i emfizemom pluća, od koga je patila od ranije.

Povezana vest:  Strani mediji o skandalu Ejmi Vajnhaus u Beogradu

Neka od najvećih muzičkih imena odala su tokom noći i danas počast preminuloj pevačici.

-Bila je jedna od najuticajnijih umetnica u istoriji ove zemlje – poručio je Elton Džon.

Lejdi Gaga je na tviteru napisala da je Ejmi bila „tako talentovana pevačica“.

Mark Ronson, producent njenog drugog albuma koji joj je doneo svetsku slavu – Back to Black (2006) rekao je: – Bila je moja muzička srodna duša i bila mi je kao sestra. Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu.

Manekenka Kejt Mos napisala je na tviteru: – Tako sam uznemirena, moje srce je s njom, tako sam tužna jer je takav talenat nestao iz sveta.

Pevačica Lili Alen je rekla: – Ovo je s one strane tuge, nema se šta drugo reći. Ona je bila tako izgubljena duša, neka počiva u miru.

Povezana vest:  Vodimo vas kroz program prvog Musicology festivala koji će se održati od 24. do 27.7. na teniskim terenima Kalemegdana

Žena bivšeg britanskog premijera Sara Braun napisala je na tviteru: – Tužna, tužna vest. Ejmi Vajnhaus – veliki talenat, izuzetan glas i tragična smrt.

Poslednje pojavljivanje Ejmi Vajnhaus u javnosti bilo je u sredu na festivalu u Kamdenu, gde je došla da podrži svoje kumče Dionu Brumfild.

Sredinom juna u Beogradu je održala poslednji koncert, koji se neslavno završio jer je ona nastupom pod dejstvom alkohola i droge svoje pesme učinila neprepoznatljivim.

Policija je, pošto je njeno telo juče pronađeno, blokirala ceo kvart u nameri da ispita sve koji su u poslednjih nekoliko dana bili kod Ejmi.

List navodi da je kao svedok ispitivan i njen telohranitelj Rej Grejndž, za koga se veruje da je pronašao Ejmi mrtvu i pozvao policiju i hitnu pomoć.

Samo nekoliko sati pre nego što je njeno telo pronađeno, menadžment Ejmi Vajnahaus saopštio je da će pevačica na neograničeno vreme otkazati turneju i sve zakazane nastupe.