Louis1a-1

Poginuo pevač Luis u teškoj saobraćajnoj nesreći

 

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko pet časova u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Feketića i Vrbasa. Stojanović je poginuo u lančanom sudaru u kojem je bilo još povređenih.

Jedan od muzičara koji je bio sa Luisom u trenutku nesreće rekao je da ne zna kako je došlo do nesreće, jer su u tom momentu svi putnici u automobilu koji je vozio pevač spavali. Stojanović je poginuo u lančanom sudaru, kao i jedan državlajnin Mađarske, čiji identitet još uvek nije utvrđen, kazali su u policiji. U lančanom sudaru su teško povređenje tri osobe, a još tri zadobile su lakše povrede.

Povezana vest:  Selena gladuje zbog Justina

-Automobil u kome smo bili potpuno je uništen – rekao je muzičar koji je bio sa Luisom u kolima.

Uzrok saobraćajne nesreće biće poznat posle policijskog uviđaja. Ljubiša Stojanović Louis je rođen 25. juna 1952. godine u Leskovcu, a od 1970. godine je profesionalan muzičar.

Među prvima je počeo da spaja džez sa prepoznatljivim zvucima folklora Srbije. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima. U septembru 1980. godine snimio je svoju prvu ploču pod nazivom „Ne kuni me, ne ruži me majko“ koja je dostigla dijamantski tiraž.

Povezana vest:  Veče avangarde i improvizacije na 37. Beogradskom džez festivalu: SPINIFEX & ANGLES 8

Februara 1984. godine snimio je drugu ploču pod nazivom „Duda“, koja dostiže platinasti tiraž, i u oktobru iste godine izbija na prvo mesto jugoslovenske liste popularnosti. Bio je čest učesnik humanitarnih manifestacija, a 1994. godine je dobio zvanično priznanje za začetnika etno popa.

Luis je do 2008. godine izdao 14 albuma. Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

Povezana vest:  Muzički program 11. Summer3p festivala