Papa Benedikt XVI nominovan za Brit klasičnu nagradu 

brit_avards_2010Prvi put u istoriji jedan rimokatolički poglavar boriće se za muzičku nagradu rame uz rame sa mladim izvođačima, među kojima su i zvezde popularnih takmičenja „Iks faktor“ i „Britanija ima talenat“. 
Naime, papa Benedikt XVI nominovan je za ovogodišnju Brit nagradu klasične muzike za svoj album „Alma Mater – Music from the Vatican“. Album, sa lauretanskim litanijama i molitvama, na kome i sam papa peva, našao se u konkurenciji za album godine, javljaju britanski mediji. To je jedina kategorija u kojoj glasa publika. 
Pobednici će biti proglašeni 13. maja na 11. dodeli Brit nagrada u dvorani Rojal Albert, u Londonu. 
Sa svoje strane, list rimokatoličke crkve „Oservatore Romano“ objavio je listu 10 najboljih albuma popularne muzike, za koje tvrdi da bi bili idealni u slučaju da se nađete na pustom ostrvu. 
Među njima su „Thriller“ Majkla Džeksona, „Aćtung Baby“ irske grupe U2 i (What’s the Story) Morning Glory?“ britanskog sastava Oezis. 
Na listi su i „The Dark Side of the Moon“ Pink Flojda, „Revolver“ Bitlsa, „If I Could Only Remember My Name“ Dejvida Krozbija, „Rumours“ Flitvud Meka, „Nightfly“ Donalda Fegana, „Graceland“ Pola Sajmona i „Supernatural“ Karlosa Santane. 

Povezana vest:  Kris Braun slupao "porše" dok je bežao od paparaca