Kolundzija_foto1

Violinista Jovan Kolundžija gost festivala u Ljubljani

 

Ugledni srpski violinista Jovan Kolundžija održaće koncert na Ljubljanskom festivalu u četvrtak, 4. avgusta, u sali Križanke, najavio je danas Centar lepih umetnosti Gvarnerius. Jedan od najznačajnijih i najprestižnijih festivala u Evropi koji svakog leta okuplja najpoznatija imena iz oblasti muzike, plesa i teatra, otvoren je 3. jula najvećim koncertom koji je ikada održan u Sloveniji, spektakularnim izvođenjem „Simfonije hiljade“ Gustava Malera, sa više od 3000 muzičara predvođenih poznatim dirigentom Valerijem Georgijevim.

Povezana vest:  One Direction dobijaju svoj TV šou?!

Gost uglednog festivala, proslavljeni violinista svetskog renomea, Kolundžija, na koncertu u Ljubljani izvešće dela Johana Sebastijana Baha, kompozicije čija su izvođenja uvek predstavljala pravi pokazatelj vrhunske virtuoznosti umetnika. Kako je saopštio Gvarnerius, za nastup Kolundžije vlada izuzetno interesovanje.

Pored koncerta našeg violiniste, publika u Ljubljani do kraja fetsivala imaće priliku da sluša poznati orkestar Orćestra Filarmonica della Scala, izvođenje čuvenog džez gitariste Al di Meole, da uživa u plesnim postavkama prestižne trupe Bejart Ballet iz Lozane i izvođenju novog komada slavnog slovenačkog pozorišnog reditelja Tomaža Pandura.

Povezana vest:  Klavijaturista Instruktora Saša Lokner svira pre Pola Janga

Kolundžiju očekuju gostovanja na festivalu „Bohinjsko leto“, gde će 11. avgusta nastupiti sa hrvatskim gitaristom Mladenom Bucićem, i u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, 19. avgusta. Gvarnerius je obavestio da je Kolundžija pozvan da svojim resitalom uveliča proslavu 50. jubilarne koncertne sezone u velelepnom zdanju Eufrazijeve bazilike, spomenika koji je pod zaštitom UNESKO-a.