Beogradski bendovi koncertom podržavaju anarhiste 

KLOPKA_ZA_PIONIREAlternativni sastavi „Autopark“, „Klopka za pionira“, „Anima“ i „Dažd“ 19. februara u klubu „Akademija“ održaće koncert solidarnosti sa šestoro optuženih za međunarodni terorizam, odnosno napad na Grčku ambasadu u Beogradu. 
Koncert se održava povodom sutrašnjeg početka suđenja pred Višim sudom u Beogradu šestorki koja je prema optužnici 25. avgusta 2009. godine pisala grafite i bacala molotovljeve koktele na ambasadu Grčke. Za međunarodni terorizam optuženi su Ratibor Trivunac, Tadej Kurepa, Ivan Vulović, Sanja Đokić, Ivan Savić i Nikola Mitrović. 
Događaj u beogradskoj „Akademiji“ organizuje grupa „Monitoring procesa protiv šestoro anarhista“, pod sloganom „Koncert solidarnosti sa uhapšenim anarhistima – zajedno protiv nepravde“. 
Organizatori su saopštili da „od septembra prošle godine šestoro mladih ljudi leži u zatvoru, optuženi za međunarodni terorizam, zbog štete od 18 evra koju su nepoznata lica pričinila na grčkoj ambasadi“. 
„Do sada su već mnoge javne ličnosti ocenile i osudile ovaj sudski proces kao politički, usmeren ka gašenju i najmanjih nagoveštaja javljanja kritičke levice u našem drustvu, opterećenom tajkunizacijom, sve dramatičnijim klasnim razlikama, neuspelim privatizacijama i radničkim protestima“, navodi „Monitoring procesa protiv šestoro anarhista“. 
Pozivajući na koncert organizator navodi da je to prilika da se zatraži „odbacivanje smešne i tragične optužnice za međunarodni terorizam, (i) puštanje optuženih da se brane sa slobode“, dok će bendovi poslati zajedničku poruku: „Naši drugari nisu međunarodni teroristi“.

Povezana vest:  S.A.R.S. ludi dovoljno da promeni svet