placido_domingo

Plasido Domingo peva za zemljotresom pogođeni Novi Zeland

 

Španski operski pevač Plasido Domingo održaće jedan humanitarni koncert u Krajstčrču kako bi prikupio novac za umetničke programe u ovom novozelandskom gradu unuštenom zemljotresom, saopšteno je danas. Predsedavajući društva Sadern Opera Trast, Kristofer Doig, rekao je da je Domingo želeo da pomogne Krajstčrču jer razume probleme sa kojima se suočava grad, budući da je izgubio četiri svoja rođaka u velikom zemljotresu koji je 1985. godine pogodio Meksiko Siti.

Povezana vest:  Novi album Pi Didija u junu

Doig je rekao da će sredstva prikupljena na koncertu 6. oktobra biti upućena na restauraciju pozorišta i simfonijskog orkestra Krajstčrča, preneo je Frans pres. Operski pevač je značajno spustio svoj honorar pod uslovom da sredstva odu umetničkim organizacijama u Krajstčrču, rekao je Doig.

Zemljotres jačine 6,3 stepeni Rihterove skale pogodio je drugi najveći grad na Novom Zelandu u februara, ubivši 181 osobu i uništivši centar grada u kome se većina umetničkih institucija i nalazi. U zemljotresu jačine 8,1 stepeni Rihtera u Meksiko Sitiju 1985. poginulo je najmanje 10.000 ljudi.

Povezana vest:  Još jedna nova bina na EXITu - Gaia Xperiment Trance Stage