zaz-je-veux

Francuska grupa Zaz sutra u Novom Sadu

 

Francuska grupa Zaz, koja je u rekordnom roku putem društvenih mreža doživela globalnu popularnost, nastupiće sutra na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Pevačica Izabel Žefroa rekla je danas na konferenciji za novinare da će na koncertu nastupiti bend u punom sastavu i da će publiči predstaviti pesme sa albuma, ali i one koje se jos nisu našle na nekom izdanju.

-Koncert će biti mešavina pesama koje publika zna sa albuma, ali biće tu i roka, džeza, svinga. Pripremili smo pravi muzički miks koji ćemo započeti pesmom Prolaznici (Le passant) – rekla je Izabel.

Komentarišući tekst pesme Je veux koja govori o odričanju od materijalnog, Izabel je rekla da pesma ne govori o tome da je novac nešto loše, već ga treba gledati kao neophodno sredstvo za preživljavanje.

Povezana vest:  Svetski dan muzike ispred Kulturnog centra Beograda

-Nisam ja pisala tekst ove pesme. Radim posao koji volim i tako zarađujem za život. To je sjajno, ali ono što je dragoceno jeste iskustvo koje stičem i ljudi koje upoznajem. Novac mi nije cilj – rekla je popularna pevačica.

Izabel je otkrila da je joj je na početku karijere motivacija za ozbiljnije bavljenje muzikom bila da zaradi novac zbog svog veoma lošeg egzistencijalnog stanja i života na ulici.

Povezana vest:  Sevali pištolji: JK se vratila u „devedesete"!

-U Parizu su oni koji pevaju rado prihvaćeni na ulici i tako dobijaju priliku da svoj talenat i radost pevanja podele sa prolaznicima, ali i da zarade. Bila sam bez novca, to me dovelo na ulicu, ali sam ljudima dala sve iz srca i sada mi se to vraća – rekla je Zaz.

Izabel je dodala da je iznenađena prijemom na koji album „Zaz“ nailazi širom Evrope, pa i u Srbiji, te da bi volela da pita svoje obožavaoce šta je to im se sviđa u njenoj muzici.

-Zatečena sam ovom popularnošću. Moja muzika odražava moju potrebu da izrazim svoje unutrašnje stanje i nadam se da publika to oseti – kazala je Izabel Žefroa.

Povezana vest:  Grupa AC/DC, Džek Vajt i Drejk na Koačela festivalu

Koncert popularnog francuskog benda Zaz održaće se u okviru manifestacije Međunarodne nedelje horskog pevanja „Kantat Novi Sad“, a kao predgrupe nastupiće i nekoliko domaćih bendova kao što su Jang sving sekstet (Tha Young Swing Sextet) iz Subotice, Spiritus movens (Shpiritus) iz Beograda i Šesto čulo iz Sremske Mitrovice.

Kao predgrupa će nastupiti i bend Žens (Jeuns) iz Novog Sada, a nakon grupe Zaz na binu će izaći i subotički bend Đas (Gyaš). Sutrašnji nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi počinju u 20.00 časova, a ulaznice će moći da se kupe i na ulazu po ceni od 1.590 dinara.