placido_domingo

Kulturni događaj godine: Placido Domingo, 21.oktobra u Areni Zagreb

Placido Domingo jedan je od najpoznatijih tenora i najmarljivijih muzičara svog vremena. Placido je: „Najveći operni umetnik modernog doba“, kako piše britanski „The Guardian“.

Poznat je po svom jedinstvenom, dramatičnom glasu s rasponom od više od četiri pune oktave. Sa 130 opernih uloga u svom repertoaru, pevao je u više uloga nego ijedan drugi umetnik u istoriji.Rođen u  Španiji 21.januara 1941. godine Placido je jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih opernih pevača ikada.Placido je prvi Grammy osvojio 1971 godine , a do sada ih je osvojio ukupno 8 (osam).Nositelj je najviših državnih priznanja ne samo u rodnoj Španij, već i u Francuskoj,Meksiku, i SAD u. Njegov nastup u Puccinijevoj operi Tosca u TV prenosu, je videlo više od milijardu ljudi u 117 zemalja sveta     Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje,ponosni smo što je i Zagreb dobio tu čast da ugosti velikog Placida Dominga.

Povezana vest:  JELENA ROZGA U VRUĆIM KADROVIMA IZ SPOTA ZA PESMU "ŽIVOT JE ČUDO"

Svetsku popularnost kod svih generacija Placido je stekao nastupajući sa dva popularna tenora: Jose Carrerasom i Lucianom Pavarottijem, njih trojica činili su nezaboravni trio“Tri tenora“. Sav prihod od prvog koncerta koji su „Tri tenora“ održali na stadionu u Rimu uoči FIFA Svetskog fudbalskog prvenstva 1990 išao je fondu Jose Carrerasa za pomoć obolelim od leukemije“José Carreras International Leukemia Foundation“. Nakon tog koncerta održavali su spektakularne nastupe širom sveta i svojim koncertima pomogli brojne humanitarne akcije i fondacije.

Povezana vest:  Direktni TV prenosi ključnih dešavanja u Guči

Slavni operski pevač  nastupiće u zagrebačkoj Areni uz pratnju  Simfonijskog orkestra RTV Slovenije pod dirigentskom plaicom Eugena Kohna i goste.

Ulaznice u prodaji u sustavu Eventima, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mestima Eventima.

Cene ulaznica su od :370 kuna za tribine do 1400 kuna za VIP lože.

Zagrebački koncert je u organizaciji agencije Nobilo  i Cetinski d.o.o.

Povezana vest:  Džiboni prvi put nastupa u Nišu