david-guetta 2

Dejvid Geta: Ne osećam se kao zvezda

Francuski di-džej Dejvid Geta izjavio je da se, i pored toga što mu se albumi prodaju u milionima primeraka i što je sarađivao sa najpoznatijim imenima u svetu ar end bija, ne oseća kao zvezda.

-Ne vidim sebe kao zvezdu – rekao je 43-godišnji Geta agenciji Frans pres uoči izlaska njegovog duplog albuma.

-Pre neki dan sin me je pitao da li sam zvezda. Rekao sam mu da je to komplikovano, jer zvezda znači i poznatu ličnost, a ponekad imate zvezde padalice koje sijaju a onda izblede – objasnio je on.

Povezana vest:  Ivan Jegdić ima novi singl za pesmu „Kaligula"

Geta je međutim dodao da je zahvalan na meteorskom uspehu, zahvaljujući kome je sarađivao sa grupom Blek Ajd Piz, pevačicom Keli Roland i prodao preko tri miliona albuma i milione singlova, uključujući “Sexy Bitch“ i “I Gotta Feeling“.

Američki magazin “Bilbord“ napisao je jednom prilikom da je Geta odgovoran za “promenu zvuka radija“.

-Prvo sam mislio da je to preterivanje, ali su u stvari oni u pravu, jer američki radio nikada ne pušta elektro muziku. Štaviše, sve u SAD je odvojeno, tako da je činjenica da je jedna “urbana“ melodija koja podrazumeva mešavinu hip hopa i ar end bija puštena na “pop“ radiju, revolucionarna – rekao je on.

Povezana vest:  Anplagd S.A.R.S. na festivalu Supernatural

Geta blisko sarađuje sa suprugom Keti sa kojom ima dvoje dece. On kaže da je slušanje piratskih snimaka tokom 1980-ih kada je bio tinejdžer podstaklo njegovu strast za pravljenje i miksovanje muzike.

Njegov dupli album “Nothing but the Beat“ pojavio se u prodaji ove sedmice. Prvi album je proverena formula “urbanih“ miksova za klubove i velikih izvođača poput Vil.aj.ema, Snup Doga, Ašera, Ludakrisa, Niki Minaj, Flo-Ride i drugih.

Povezana vest:  Adam Levin i Biber najviše nominacija za Pipl čojs

Drugi disk je instrumentalan i povratak korenima kako bi pokazao mojim originalnim obožavaocima da sam i dalje sa njima, kaže Geta. Drugi album, na kome nema vokala, inspirisan je “francuskim dodirom“ – žanrom koji su popuralizovali bendovi poput “Era“ ili “Daft panka“.