zeljko_vasic_1RTS otkrio deset evrovizijskih kandidata

 

Predstavnici Radio – televizije Srbije i kompozitor Goran Bregović saslušali su na audiciji deset kandidata od kojih će troje otpevati po jednu pesmu 13. marta u direktnom prenosu izbora srpskog predstavnika za „Pesmu Evrovizije“. RTS je danas saopštio da su kandidati Minja Samardžić, Marija Lazić, Emina Jahović, Željko Vasić, Nenad Ćeranić, Milan Stanković, Marko Vulinović, Oliver Katić, Adil Maksutović i Jelena Marković.

Povezana vest:  50 Cent Warm Up u shopping centru “Ušće”

-Zvao sam one glasove koji malo ‘svetle’ jer su pesme vesele. Dakle, zvao sam samo pevače koji mogu da nose veselo pevanje – rekao je Bregović RTS-u.

Iz RTS je navedeno da su pevači imali svega nekoliko sati da se pripreme za pesme za koje je Bregović pisao muziku, a Marina Tucaković stihove, jer nije bilo planirano da ranije dobiju matricu.

Povezana vest:  X FACTOR, Ko su gosti večerašnjeg finala?

-Dva korepetitora i urednik spremali su pevače da bi intervale pevali tačno. Pravili smo jedan demo ujutru, pa smo se ponovo vraćali oko pet – šest posle podne da napravimo demo koji bi bio merilo i koji ću slušati sa ljudima iz RTS-a – rekao je Bregović.

RTS je saopštio da je Bregović pesme namenio za dva pevača i jednu pevačicu, a izvesno je da će instrumentalni deo izvoditi njegov „Orkestar za svadbe i sahrane“.

Povezana vest:  TAYLOR SWIFT NASTUPA U EMISIJI STORYTELLERS

U direktnom prenosu 13. marta gledaoci će SMS glasovima odlučivati ko će od preostala tri pevača predstavljati Srbiju na 55. „Evrosongu“ u maju u Norveškoj.