Rekordna gledanost jubilarnog festivala u Sanremu 

sanremo 2010 logoItalijanski muzički festival u Sanremu, koji ove godine obeležava 60 godina postojanja, oborio je rekorde gledanosti pošto je direktan prenos na državnoj televiziji Rai uno dnevno pratilo 10 miliona ljudi. 
Na festivalu koji je počeo u utorak i koji se završava večeras, od stranih zvezda nastupili su između ostalog Dženifer Lopez (Jennifer), grupa „Tokio Hotel“, škotska pevačica Suzan Bojl (Susan Boyle), starleta Dita fon Tiz (Von Teese) i trupa Mulen ruža (Moulin Rouge). 
„Sanremo: svi ga mrze, ali ga svi gledaju“ – izreka je koja godinama prati festival koji je bio odskočna daska za pevače poput Laure Pauzini (Pausini), Erosa Ramacotija (Ramzzotti) i Andree Bočelija (Bocelli). 
Festival na kojem se takmiče italijanski izvođači upriličen je na Italijanskoj rivijeri i spada u omiljene muzičke manifestacije gledalaca Južne Amerike i Istočne Evrope. 
-Festival je institucija, on je večan – rekao je predsednik Italijanskog udruženja autora i izdavača Đorđo Asuma (Giorgio Assumma). 
Prema rečima direktora Rai una Maura Mace (Mazza), festival ne treba uzimati za ozbiljno, to je samo jedno veliko slavlje. 
Sajt Sanrema www.sanremo.rai.it sa kojeg mogu da se preuzmu pesme sa repertoara festivala, takođe je oborio rekord u broju posetilaca kojih je u sredu bilo 700.000. 
Finale festivala održaće se večeras kada će biti proglašen pobednik. 

Povezana vest:  MTV PREMIJERA – MARČELO „TEŠKA ARTILJERIJA“