Dino_Merlin_3Koncert Dina Merlina u Beogradu 25. novembra

Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pevača u celoj bivšoj Jugoslaviji, Dino Merlin, prvi put u svojoj karijeri imaće solistički koncert u Beogradu i to 25. novembra 2011. u Beogradskoj areni.

Dino Merlin je 1983. godine u Sarajevu osnovo rok bend “Merlin”, za koji piše, komponuje i peva. Osam godina kasnije (1991.), započinje samostalnu karijeru pod umetničkim imenom Dino Merlin. Od tada je izdao šest studijskih albuma i veliki broj kompilacija, od kojih je album “Sredinom” postao najprodavaniji na prostoru Jugoistočne Evrope. Njegovi koncerti su jedni od najposećenijih na području Balkana, što ga je uvrstilo u sam vrh muzičke scene na ovim prostorima.

Povezana vest:  "Makedonsko devojče" - Karolina prvi put uživo u Beogradu!

Učestvovao je tri puta na takmičenju “Pesma Evrovizije” kao predstavnik Bosne i Hercegovine i to dva puta kao izvođač, a jednom kao kompozitor. Ostvario je drugi najbolji plasman BiH na ovom takmičenju i to ove godine u Dizeldorfu sa pesmom “Love in rewind”.

Karijeru Dina Merlina obeležili su veliki hitovi, poput antologijskih pesama:  Kokuzna vremena, Lažu me, Danas sam OK, Kad zamirišu jorgovani, Mjesečina, Pala magla, Sa mojih usana, Učini mi pravu stvar, Ostaće istine dvije, Ako me ikada sretneš, Šta će mi sad ljubav, Ja potpuno trezan umirem, Moj je zivot Švicarska, Kremen, Sve je laž, Supermen, Ti si mene, Da šutiš, Nedostaješ mi, Ispočetka i mnoge druge.

Povezana vest:  Bang La Decks u petak pred Beograđanima

Povodom koncerta u Beogradu Dino je izjavio: „Uzbuđen sam zbog koncerta koji ću održati u Beogradu nakon toliko vremena i što ću obići sve drage ljude i prijatelje koji sa nestrpljenjem očekuju moj dolazak. Milslim da bi loše trebalo ostaviti iza nas, jer muzika pobeđuje svako zlo.“

Karte za ovaj veliki muzički spektakl se mogu kupiti od ponedeljka 10.10. od 10h na blagajni Beogradske arene po ceni od 2200 dinara za fan pit, 2000 dinara za parter, dok karte za tribine kostaju od 1800 do 2500 dinara.

Povezana vest:  Noć za pamćenje: Grčki muzički mag doveo Savu do tačke ključanja!