11_QUEEN

MTV EMA 2011

Legendarni rokeri iz grupe QUENN primiće global icon nagradu

 

MTV je danas objavio da će grupa Queen – najuspešniji bend svih vremena na britanskim top listama albuma – biti nagrađena Global Icon nagradom na svečanoj dodeli 2011 MTV EMA. Legendarni rock bend takođe će nastupiti na dodeli!

Ove godine se slavi 40 godina od okupljanja grupe Queen; od 1971. godine su ovi muzičari, koji su deo „Rockn’roll kuće slavnih“, ostvarili dugu listu postignuća i počasti, između ostalog više od 300 miliona prodatih albuma, 16 puta su bili na prvom mestu liste albuma, 18 singlova je završilo na prvoj poziciji liste singlova, a njihova „Greatest Hits“ kompilacija je najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji sa prodatih 5,7 miliona primeraka.

Povezana vest:  Viva Rock'n'Roll - EL BUZZ na Akademiji u petak 5. novembra od 22h

Svečanu dodelu 2011 MTV EMA vodiće glumica i pevačica Selena Gomez, prenos je zakazan za nedelju, 6. novembra u 21.00 iz Belfasta, u Severnoj Irskoj. Sponzori dodele su Dell, Replay, Hyundai i Swatch.

-Čast nam je što ćemo dobiti Global Icon nagradu. Daćemo sve od sebe da je opravdamo! -rekao je Brian May iz Queena.

Povezana vest:  Lejdi Gaga i njen dečko, glumac Tejlor Kinej sledeće godine žele da osnuje porodicu

-U poslednje četiri decenije, Queen su ostavili neizbrisiv trag u rock muzici, jer generacija za generacijom mnoge njihove pesme prihvata kao himne za sva vremena – rekao je Bruce Gillmer, izvršni podpredsednik odeljenja Talent and Music Programming / Events kompanije Viacom International Media Networks. „Srećni smo što će grupa Queen nam se pridružiti na dodeli 2011 MTV EMA u Belfastu i počastiti nas svojom prisutstvom i nezaboravnim nastupom.“

Povezana vest:  Selena otvoreno o svojoj vezi s Biberom